Amerika (19)

Donderdag 6 april

Vanaf vandaag verandert ons reisplan

Het is de bedoeling geweest om vanuit Holbrook naar Phoenix te gaan en van daaruit naar San Diego, Los Angeles en langs de kust over de Highway 1 naar San Francisco. Nu hoorden we al in Chicago dat de Highway 1 voor een jaar lang dicht is vanwege de hevige regenval deze winter in Californië. Bruggen en wegen zijn beschadigd en moeten gerestaureerd worden. Je kan nu alleen door het binnenland naar San Francisco en dat is een vrij saaie weg om te rijden en lang zonder campings. We hebben besloten dit niet te doen en vanuit Arizona naar het noorden te trekken en dan westwaarts maar daar over later.

Meteoor krater

Vanmorgen zijn we vertrokken uit Holbrook en richting Winslow getrokken waar we de Meteoor Krater bezoeken waar 50.000 jaar geleden een meteoor is ingeslagen. Er is eerst onderzoek gedaan door geologen en nu wordt de krater gebruikt voor het oefenen van astronauten om het maanlandschap na te bootsen. Op het terrein van de krater staat de Apollo capsule. We bekijken eerst een film over de krater en lopen dan naar de krater zelf om een kijkje te nemen en foto’s te nemen. De krater is ontstaan door een meteoor met een doorsnee van 45 meter en heeft bij de inslag een gat gemaakt van 1 mile in diameter dus een behoorlijk gat.
Er kunnen 20 voetbalvelden in.

Als we alles bekeken hebben gaan we naar de camper en maken eten klaar. Het is heerlijk weer en we eten buiten, lekker in de zon. Het is 24 graden.

We rijden verder over route 66 naar Flagstaff en slaan daar af richting Sedona waar we een paar dagen hopen te blijven. Het landschap is veranderd van woestijn in een heuvelachtig landschap met dennenbomen en loofbomen.

 

Sedona winkelstraat met rode bergen op de achtergrond

Als we in Sedona aankomen gaan we eerst naar het VVV voor informatie en lopen dan het stadje in. Er zijn veel toeristen maar dat is altijd zo want vorig jaar zijn we hier ook geweest in mei en toen was het er ook druk. Het klimaat is hier fantastisch daarom komen hier veel toeristen uit andere staten in deze tijd van het jaar.

Het grappige van Sedona is dat het net een Europees stadje is maar vooral bekend om zijn rode rotsen, bergen en vortexen waar we een aantal wandelingen hopen te maken. Ook wonen hier veel kunstenaars die zich laten inspireren door de omgeving. We bekijken het stadje lopen de winkelstraat door kopen een ijsje en dan gaan we verder richting camping. De camping ligt een aantal kilometers buiten Sedona in een bos aan een klein riviertje.

We hebben vandaag 146 mile gereden

1 Reactie op “Amerika (19)

  1. Dat is jammer, maar volgens mij is er in noordelijke richting ook veel moois te zien.
    Het schiet al mooi op, San Francisco komt in zicht.

Comments are closed.