Amerika (18)

Woensdag 5 april

Zoveel sneeuw als we gisteren hadden zoveel zon hebben we vandaag.

Na het ontbijt vertrekken we naar het Petrified Forest ( Versteend hout bos ). Het ligt 20 mile van Holbrook in de woestijn.
Aangekomen in het gebied gaan we eerst naar een winkel wat tevens een museum is waar je de fossielen kan bewonderen die in de woestijn in deze omgeving te vinden zijn. Ze zijn gepolijst en zien er prachtig uit maar hebben ook een prachtige prijs.

We rijden verder naar het informatie centrum 1 mile verderop en krijgen daar de informatie die we nodig hebben voor het bezoeken van het gebied.

Eerst kijken we naar een film over het versteende hout en het ontstaan ervan. Het hout is ontstaan 225 miljoen jaar geleden in de late Triassic periode en is een prehistorisch bos. Het ontstaan van het versteende hout kan je vinden bij Wikipedia
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Versteend_hout

We trekken door het park en bekijken alle gebieden waar het versteende hout ligt. Er zijn 12 gebieden  waarvan je er een aantal te voet kan bekijken, soms is het zelf een wandeling van een aantal kilometers waar je langs de stenen en zelfs hele boomstammen gevoerd wordt. Het is prachtig om te zien.

Het is al laat in de middag als we bij het laatste gebied komen en eerlijk gezegd zijn we er dan ook wel klaar mee want we hebben heel wat afgewandeld en gezien en het wordt hoogtijd om terug te gaan naar de camping waar we vandaan komen. We bekijken nog een laatste gebied met de naam Painted Dessert waar je verschillende  kleuren in de bergen ziet en dan zijn we klaar om terug te gaan. Het was een drukke dag waarin we veel mooie dingen hebben gezien.

We hebben  vandaag 93 mile gereden en 9,5 kilometer gelopen

 

2 Reacties op “Amerika (18)

  1. Dat is leuk dat versteend hout in de natuur! Ik weet dat Maarten in zijn vitrinekast veel versteend hout heeft staan (nu cursusruimte). Hij was daar dol op versteend hout en verzamelde het. Dit is echt heel mooi en groot.
    Veel plezier daar en liefs, Wilma

    • Zelf ben ik ook dol op versteend hout en heb een aantal grote stukken uit Egypte meegenomen

Comments are closed.