Amerika (16)

Maandag 3 april

We trekken vandaag verder en gaan van de staat New Mexico naar de staat Arizona.

Het regent als we klaar zijn voor vertrek. Eerst moeten we nog gas en benzine halen en dan gaan we richting Arizona. Ben krijgt bij het tanken een goede tip van iemand die ons aanraad om niet via de Highway maar via het Navajo (een indianenstam ) reservaat te rijden. Het is een groot reservaat. De weg is korter en zou ook mooier zijn dan die wij gepland hebben. We volgen de raad op en trekken zuidwaarts. Het wordt een fantastische rit. Overal zien we kleine nederzettingen waar de Navajo’s wonen langs het riviertje wat door het reservaat loopt. Het land is woestijnachtig met soms een grote rots in het midden die je al van verre kan zien.

We komen steeds hoger en uiteindelijk komen we op de pas waar het begint te sneeuwen. Het is een prachtig gezicht. We proberen foto’s te maken van de geweldige grote rotspartijen en de hoge bomen maar de sneeuw die valt is vrij dicht dus wordt het steeds moeilijker om te fotograferen. Aan één kant is het jammer dat het zo hard sneeuwt maar het heeft iets onwerkelijks en het is prachtig om te zien dat de natuur zijn gang gaat en je er niets over te zeggen hebt en dat je het maar moet bekijken met je foto’s.

We rijden verder en stoppen bij een Trading post die uiteraard bemand wordt door indianen. We kopen er brood en rijden weer verder. We proberen nog wat eten te krijgen maar het enige wat ze hebben is het zelfde als wat je bij Mac Donald haalt ook hier is de moderne wereld langs gekomen.

Inmiddels zijn we weer zo ver afgedaald dat de sneeuw over gaat in regen. Onderweg een plaatsje gezocht om te eten en wat klaargemaakt.

Nu is het nog een half uurtje voordat we op de plaats van bestemming zijn. Onderweg komen we nog een paar uitzichtpunten tegen die de moeite waard zijn dus rijden we van de weg af om deze te bezoeken, Ze hebben een uitzicht over de Canyon de Chelly met een magnifiek uitzicht, zo mooi dat je er stil van wordt.

We bezoeken 3 van deze uitkijkpunten de eerste heeft de naam Mummy Cave Overlook, de tweede is de Massacre Cave en de derde heet de Antilope House Overlook. Ze zijn allemaal fantastisch en geven een overzicht van de Canyon. Bij een Navajo indiaan kopen we nog een beschilderde tegel van het gesteente uit de Canyon. De Navajo schrijft er zijn naam achterop en welke dieren het voorstellen.

Tegen de tijd dat we verder rijden klaart het weer tijdelijk op en als we aankomen bij de camping van de Canyon de Chelley gaan we eerst even naar het informatiecentrum om te kijken wat we hier morgen nog kunnen bekijken, We krijgen informatie en zoeken dan een plaatsje op de camping. Het weer is dan nog steeds niet fantastisch maar goed genoeg.

We hebben hier geen internet vandaag.

We hebben vandaag 137 mile gereden.

Antilope House Overlook