Amerika (14)

Zaterdag 1 april

Het heeft afgelopen nacht gesneeuwd niet veel maar genoeg voor een fantastisch landschap.

We trekken verder eerst naar het westen en dan een stukje naar het noorden. Hier ligt voor ons een gebied dat we nog willen verkennen.

Als we begonnen zijn aan onze trip naar de plaats Farmington in het noorden van New Mexico rijden we eerst nog een eind verder door het wonderschone gebied waar we de vannacht gestaan hebben. Het blijkt dat er meer sneeuw is gevallen dan we dachten want hoe verder we rijden en hoe hoger we komen des te meer sneeuw er ligt.

Onderweg komen we een vrachtauto tegen die de weg schoon schaaft en zout strooit. We komen al gauw in de Jemez Valley en stoppen in een gehucht met dezelfde naam.
We besluiten hier koffie te drinken en komen terecht in een oergezellig café waar de plaatselijke bevolking bij elkaar is gekomen voor het ontbijt en elkaar sterke verhalen te vertellen.
Het is een soort saloon of rariteiten café wat je maar wilt. We worden vriendelijk ontvangen en de serveerster blijft koffie aandragen en bedankt ons dat we haar café bezoeken. Ze vindt het zo gezellig dat we er zijn dat ze eigenlijk wel wil dat we ook nog wat eten. Als hint legt ze bestek naast onze koffiebekers.We blijven nog even en gaan dan verder. We hebben nog een lange weg te gaan.

We dalen steeds verder af naar beneden en zo langzamerhand gaat de sneeuw over in regen en stopt uiteindelijk en iets later begint de zon onzeker te schijnen. Onderweg stoppen we even en maken eten. We rijden nog een uurtje en komen dan aan in Farmington, een redelijk grootte plaats dicht bij de staatsgrens van Colorado. Van hieruit gaan we het een en ander bekijken maar dat doen we morgen voor vandaag is het weer genoeg geweest.

We gaan nog even langs de supermarkt voor boodschappen en dan naar de camping waar we een plaatsje vinden voor de nacht. Later op de middag begint het regenen maar dan zitten we al aan ons avondeten.

We hebben vandaag 196 mile gereden.

2 Reacties op “Amerika (14)

  1. Wat een mooie foto’s van het landschap en wat eenzaam daar!

  2. Vandaag jullie reis tot nu toe helemaal doorgelezen. Wat een gave reis en wat schrijf je leuk, Erica. Heel veel plezier en mooie ervaringen gewenst voor de rest van jullie trip.

Comments are closed.