Amerika (12)

Mexicaans Art Museum, Santa Fe. New Mexico

Donderdag 30 maart

Het was vannacht rond het vriespunt maar koud hebben we het niet gehad.

Na het ontbijt maken we ons klaar om Santa Fe te verkennen. Het is een grote stad met laagbouw en mooie Mexicaanse huizen. We rijden naar het historische centrum van de stad het Santa Fe Plaza.

rode pepers

In het centrum ligt een parkje en rondom zijn winkeltjes met Mexicaanse kunst en kunstgalerijen. Ook is er het Mexicaanse Art Museum waarvan de pilaren aan het gebouw beschildert zijn wat een kleurig geheel geeft.  Wat ons opvalt is dat veel huizen bossen met rode pepers als decoratie bij de ingang hebben hangen, Het is een leuk gezicht. Rode pepers staan voor gezondheid en vreugde.

We lopen ook even naar de kerk van Franciscus van Assisi en nemen een kijkje in de kerk. De inrichting is vrij sober maar wel mooi, niet te vergelijken met de Katholieke kerken in Europa.

Daarna kijken we nog rond in een paar winkels en zoeken een koffietent. Het loopt al tegen de middag als we naar het National Monument Tasha-Katuwe Tent Rocks rijden wat 40 mile verderop in de woestijn ligt. We stoppen nog even bij een stuwmeer en maken wat foto’s. Ook moet er benzine komen.

Tent Rocks

Op de bestemmingsplek aangekomen eten we eerst wat en maken dan een wandeling van 5 km in het rotsgebied waar gesteente is van een vulkaan uitbarsting. Het gesteente is opgestuwd en heeft zich op een dusdanige manier gevormd alsof het lijkt dat er tenten staan. Het wordt een wonderlijke en verbazingwekkende wandeling als we onze weg vinden door het stollingsgesteente. Het ziet eruit als een labyrint.

De afstand die we moeten overbruggen is 5 km maar het is klimmen door nauwe doorgangen en soms moet je wachten op tegenliggers. We zijn er een groot gedeelte van de middag mee bezig maar het is dan ook fantastisch. Iedereen die de route loopt is erg enthousiast. We lopen naar het hoogste punt waar we een mooi uitzicht hebben over de woestijn en de omringende bergen. In de verte zien we onze camper op het parkeerterrein staan.

Als we terugkomen bij de camper drinken we eerst thee want we hebben dorst gekregen van de wandeling. Het weer is fantastisch, de zon schijnt en het is ondertussen 20 graden geworden, een aangename temperatuur.

Terug gereden naar Santa Fe en op dezelfde camping terecht gekomen als gisteren.

We hebben vandaag 105 mile gereden.

 

1 Reactie op “Amerika (12)

  1. Het was inderdaad een hele mooie tocht en we hebben veel foto’s gemaakt. Te veel om hier te posten, die plaatsen we allemaal op onze fotogalerij als we weer thuis zijn.

Comments are closed.