Amerika (11)

Woensdag 29 maart

Als je gedacht had dat we met het weer alles gehad hadden…..

Nou niet dus. Het weerbericht gaf gisterenavond aan dat in het gebied waar wij aan het meer staan 30 centimeter sneeuw zal vallen. We kwamen er achter dat we ter plekke op 1400 meter zitten dus alles is mogelijk. Gelukkig bleek het regen te zijn.

Las Vegas, New Mexico, stadscentrum

Vandaag gaan we naar Santa Fe, New Mexico. Het is een grote plaats en ligt in het noorden van New Mexico. Eerst rijden we van Santa Rosa naar Las Vegas, niet Het Las Vegas in Nevada maar een plaatsje in New Mexico met dezelfde naam. We stoppen hier en kijken er uitgebreid rond. Het is oud plaatsje met een historisch centrum. Bij een Mexicaans restaurant drinken we koffie en komen aan de praat met de serveerster die in haar jonge jaren samen met haar ouders op een Amerikaanse legerbasis heeft gewoond in de buurt van Stuttgart Duitsland. Ze is ook wel eens in Nederland op bezoek geweest.
Als we de koffie op hebben vertrekken we weer. Bij een echte cowboy winkel koopt Ben een blouse van mooi katoen.

We rijden verder en zien onderweg een bord dat ons wijst naar een State Park, afgeslagen en nog een 12 mile gereden door een mooi dal voordat we bij het park waren. Het park heet: State Park Villenueva, een klein park waar een rivier doorheen loopt met wat korte wandelpaden. We gebruiken de tijd om te eten.

We rijden de 12 mile terug naar de hoofdweg richting Santa Fe en hebben dan nog een uur te gaan voordat we op de camping bij Santa Fe aankomen. Het is dan al ruim in de middag. We krijgen een plaats op de camping en rijden dan naar de stad toe om wat boodschappen te doen. Het is een redelijk grote stad.

Het landschap in deze omgeving is heuvelachtig, een beetje kaal met lage begroeiing van Jeneverbesbomen. In de verte liggen wat hogere bergen waar nog wat sneeuw ligt. Er wonen een behoorlijk aantal Mexicanen in New Mexico zoals je zal begrijpen maar ook Amerikanen waardoor de staat het karakter krijgt van een gemêleerde gemeenschap met ieder zijn eigen cultuur.

Het weer is is op dit moment nog koel met 10 graden en ’s nachts kan het nog vriezen maar we hebben bij Santa Fe dan ook een hoogte van 2100 meter.

’s Avonds maken we nog een rondje over de camping en dan zit onze dag er weer op.

We hebben vandaag 188 mile gereden.