Amerika (10)

Dinsdag28 maart

Als we vanmorgen wakker worden waait het hard en het is bewolkt.

Het eerste wat we doen na het ontbijt is Amarillo verkennen. Het is een klein stadje met weinig hoogbouw en er is niet veel te doen. De straten zijn zo goed als leeg.

We vervolgen onze weg richting New Mexico wat vandaag ons doel is maar eerst rijden we naar de Cadillac farm waar een aantal Cadillacs in de grond gezet zijn.  Ze zijn bespoten met verf en het ziet er geweldig uit. Iedereen mag zich erop uitleven.

Daarna hebben we een lange tocht voor de boeg eerst nog een stuk door Texas en dan de staatsgrens over naar New Mexico. We gaan hier opnieuw een andere tijdszone in. Onderweg begint het te onweren en het regent hard maar we zien fantastische luchten omdat het landschap kaal en vlak is kan je tot de horizon kijken en zien we de depressie van links naar rechts aan ons voorbij trekken. Je ziet de buien naar beneden komen. Een mooi gezicht.

In het plaatsje Tucumcari, New Mexico stoppen we en gaan we voor Ben’s verjaardag eten in een Mexicaans restaurant.  Het smaakt prima. We kijken nog even bij een trading house waar antieke rommel te koop is. Je weet niet wat je ziet, we maken foto’s

We rijden nog een uur verder en komen dan bij het plaatsje Santa Rosa met enkele kilometers verderop een meer met daarbij de camping.
We bedenken om een eind langs het meer te lopen, er is een trail maar als we een kwartiertje onderweg zijn begint het opnieuw te onweren en te regenen dus vlug terug naar de camper. We blijven nu een tijdje in de camper maar tegen half zes is het weer stralend weer en lopen we een rondje van 3 km langs het meer. Het licht is prachtig en het landschap mooi, dus genieten. Elke dag is er weer iets fantastisch, zo ook deze dag.

We hebben vandaag196 mile gereden.

 

1 Reactie op “Amerika (10)

  1. Hoi Ben, dit had ik je gisteren geschreven maar me niet gerealiseerd dat je je telefoon niet gebruikt. Dus bij deze:

    Lieve Ben, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Je hebt jezelf waarschijnlijk het mooiste kado gegeven door zo’n mooie reis te maken. Wij genieten van de zijlijn mee. Kus, ook voor Erica, van Jos en mij

Comments are closed.