Amerika (9)

Maandag 27 maart

Gisterenavond toen we terugkwamen van onze tocht door het park liepen een aantal reeën vlak langs onze camper.

Als we vandaag van start gaan rijden we eerst nog een stuk in het Wildlife Refuge. Het stuk wat we gisteren niet meer hebben gedaan. Vlak voor onze camper steekt een kudde Longhorn koeien over naar het grasland aan de andere kant van de weg. Ze hebben kalfjes bij zich. Dan vervolgen we onze tocht naar Amarillo in Noord Texas. We rijden in Oklahoma verder naar de plaats Elk city waar we wat inkopen doen bij de supermarkt. We pakken de boodschappen in de camper en rijden een eindje verder waar we de camper parkeren in het park van Elk city. We eten wat en zitten even in de zon (17 graden) en trekken dan de grens over naar Texas.

Het landschap blijft hetzelfde en wordt zelfs nog kaler dan in Oklahoma. De afwisseling zit hem in verschillende gebieden waar of Jaknikkers en boortorens of prairies en weilanden vol met koeien zijn. Als extraatje zijn er de katoenvelden maar die zijn nog kaal en onbewerkt en de katoen moet nog gepoot worden, We zien overal witte pluizen katoen liggen van de vorige oogst. Het schijnt dat Amerika 8% katoen levert van de totale wereld opbrengst.

We komen om 16:00 uur aan bij een camping in de buurt van Amarillo, Texas. We krijgen een plaatsje en horen dat in de buurt zo’n 30 minuten rijden een Canyon is met de naam Palo Duro State park. We besluiten om er een kijkje te nemen. Het is een aangename afwisseling van lange kale prairies en we rijden er rond om alles te bekijken. Alles heeft een rode kleur.

Dan wordt het tijd om terug te gaan en wat te eten. Ook moet er nog benzine gehaald worden, Het was weer een geslaagde dag.

We hebben vandaag 306 mile gereden.

2 Reacties op “Amerika (9)

  1. Prachtig, dwars door dat inmens grote land, met zoveel verschillende landschappen en mooie natuur.
    Erica we genieten van je verhalen. …..en nog een gezellige verjaardag.

  2. Ben van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een mooie reis maken jullie! En wat een immens groot land is het. Een fijne verjaardag en lieve groeten, Wilma ter Mull

Comments are closed.