Amerika (8)

Little Niagarafalls

Zondag 26 maart

We trekken verder van het zuiden uit naar het midden van Oklahoma. Het is een prachtige dag met een wolkeloze lucht.

We rijden tegen half negen richting “Chickasaw National Recreation Area” een park met kleine watervallen die ze “Little Niagarafalls” noemen.

We gaan eerst naar informatiecentrum voor zoals je begrijpt informatie. Het blijkt dat we een wandeling kunnen maken langs het water en de watervallen. Er is nog niet veel te zien aan bloemen en planten maar het is een mooie wandeling en krijgen een goed idee van de vegetatie ter plaatse. De wandeling is ongeveer 2 km.

Als we weer bij de auto zijn rijden we naar het Veterans Lake dichtbij en parkeren de camper langs het water waar we een mooi uitzicht hebben over het meer. We maken ons wat te eten en genieten van het uitzicht. Daarna trekken we verder via de plaatsen Duncan en Lawton in de staat Oklahoma.

We rijden langs uitgestrekte gebieden met Ranches en weiland met veel koeien ook staan er voor zover als je kunt kijken jaknikkers om olie uit de grond te halen.  Het zijn er honderden zover als je kan kijken wat je een weids landschap kan noemen.

In Lawton rijden we naar het “Wichita Mountains Wildlife Refuge bij Indiahoma, Oklahoma. We gaan eerst naar  het informatie centrum om te vragen of er nog plaats is om te kamperen , geen probleem. Daarna maken we een tocht door het Wildlife park en zien Longhorn koeien en Bizons die leven in hun natuurlijke habitat. Het is een groot park.

 Bij een kerk in het park zijn ze aan het oefenen voor de “Passiespelen” voor Pasen. We kijken een tijdje en als we er genoeg van hebben rijden we naar Mount Scott, een heuvel midden in het landschap. We hebben nu een fraai uitzicht over de hele omgeving en zien een aantal plaatsen liggen. We blijven tot zonsondergang om van dit alles te genieten. Dan vervolgen we onze weg terug naar beneden en zoeken het kampeerterrein op om te gaan slapen.

We hebben vandaag 188 mile gereden.