Amerika (7)

Beavers Bend

Zaterdag 25 maart

Onze dagindeling wordt vandaag eerst een wandeling door het park maken voordat we verder trekken naar Lake Texoma Oklahoma. Van de wandeling was gisteren niet veel gekomen vanwege de regen.

We vertrekken om half elf als we terug zijn van de wandeling en rijden richting Lake Hugo waar we omheen rijden. Het is een klein maar mooi meer met veel creeks waar een rivier doorheen loopt. Het meer is niet goed bereikbaar via de snelweg. We rijden verder naar het plaatsje met dezelfde naam en eten wat in een Diner, een Amerikaans restaurant waar de porties die je besteld zo groot zijn dat je er een week van kan eten.

Oklahoma is een staat met verschillende landschappen maar het meest vindt je er boerderijen met grote hoeveelheden koeien. De koeien zijn hier voornamelijk zwart, De boerderijen zijn bescheiden en lijken totaal niet op de boerderijen in Nederland maar de weilanden zijn des te groter. De huizen hebben allemaal een schuilkelder ergens bij of in het huis voor het geval dat er Tornado’s overkomen wat in Oklahoma regelmatig gebeurd. Best een raar idee, als je bedenkt dat we dat in Nederland helemaal niet kennen.

 Als we verder rijden komen we door het plaatsje Boswell waar een rodeo wordt gehouden, waar we een kijkje nemen en ons op de tribune tussen de lokale bewolking laten zakken. Het is een leuk spektakel om naar te kijken. De bedoeling is om zo snel mogelijk met je paard een stierkalf met een lasso te vangen en zijn poten aan elkaar te binden. De winnaar is diegene die het in de  snelste tijd heeft gedaan.

We vervolgen onze weg en komen om half vier in de buurt van het Texoma meer. Er is een camping direct aan het meer waar we een plekje vinden. We kunnen nog een tijd genieten van de zon. Het is 19 graden wat een zeer aangename temperatuur is.

Texomameer

Het is een redelijk groot stuwmeer waarin gevist wordt door de lokale bevolking. We maken nog een kleine wandeling langs het meer maar het wordt al gauw drassig dus keren we op onze schreden terug.  We zitten dan nog weer een tijdje in de zon die nog best warm is en drinken thee en dan is het tijd om te eten en te overdenken wat we vandaag  allemaal beleefd hebben.
Het zijn steeds weer nieuwe indrukken die we opdoen en totaal andere ervaringen dan de vorige dagen, de Amerikanen zijn vriendelijke en behulpzame mensen.

We hebben vandaag 156 mile gereden.