Amerika (6)

Vrijdag 24 maart

Een nieuwe dag waarin we besluiten om verder te rijden naar Beavers Bend State Park bij Broken Bow in de staat Oklahoma.

Badhuis

Na het ontbijt rijden we eerst langs een terrein waar allemaal fossielen, edelstenen en mineralen zijn verzameld. Ze liggen op lange schragen. De winkel die er bij hoort is nog gesloten daarom rijden we verder richting het centrum van Hotsprings waar we langs de beroemde badhuizen gaan om een idee te krijgen hoe het er uitziet. We maken foto’s  en lopen nog een stukje door de hoofdstraat van de plaats. We vinden een gelegenheid om koffie te drinken wat er van binnen erg gezellig uitziet.

Het is tijd om verder te rijden naar de plaats Broken Bow net over de staatsgrens van Arkansas in de staat Oklahoma. We rijden nu naar het State Park Beavers Bend en vinden een camping plaats in het park. Het weer is inmiddels omgeslagen van zonnig naar bewolkt maar het is nog steeds 22 graden. De ranger van het park komt ons waarschuwen dat er ’s avonds noodweer op komst is met een mogelijkheid tot tornado’s

We besluiten na het eten een wandeling in het park te maken. We gaan eerst naar een natuurmuseum met informatie over het park  We zien dat hier krokodillen, grote uilen en giftige slangen zitten. Eerlijk gezegd hoop ik die slangen niet tegen te komen.

Halverwege is er een restaurant waar we koffie gaan drinken. We zien hier eekhoorntjes, spechten en andere vogels die we niet kennen, Inmiddels begint het te regenen. We blijven daarom wat langer hangen in het restaurant maar het wordt er niet droger op dus besluiten we om weer terug te gaan naar de camper waar we drijfnat aankomen. Het is dan 16:00 uur als we terug zijn bij de camper.

Na enige tijd barst het noodweer los het regent keihard en even later begint het ook te onweren, eerder dan we gedacht hadden. Het blijft tot laat in de avond aanhouden maar verder hebben we geen problemen gehad.
We hebben geen internetverbinding in het park.

We hebben vandaag 128 mile gereden.