Amerika (5)

Graceland Memphis

Donderdag 23 maart

Memphis is vandaag aan de beurt. Dit is de stad waar Elvis Presley gewoond heeft op zijn landgoed “Graceland”.

Na het ontbijt vertrekken we richting Memphis waar we naar Bealestreet rijden, de beroemdste straat van de stad en dat komt omdat hier een aantal gelegenheden zijn waar de hele dag muziek gemaakt wordt. Ook staat hier de school waar Tina Turner haar jonge jaren heeft doorgebracht. De school is een museum waar alles van Tina tentoongesteld wordt. We lopen verder door maar er is nog niet zoveel te doen. Het is wel een genoeglijke stad met voornamelijk een gekleurde bevolking. Jammer is alleen dat er in grote steden zoveel schrijnende gevallen zijn en dan bedoel ik de daklozen die hun kostje bij elkaar moeten scharrelen.

Wat ons opvalt is dat er weinig verkeer is in de stad. We nemen een foto van het standbeeld van Elvis, drinken koffie en rijden dan naar Graceland, een aantal kilometers verderop.

We rijden langs de Elvis boulevard waar het vliegtuig van Elvis staat en aan de overkant van de weg ligt Graceland waar we overigens niet naar binnen gaan maar waarvan we een foto maken en dat is voor ons genoeg.

Na ons bezoek aan Memphis rijden we verder richting Hotsprings, een bekende plaats met warmwaterbronnen en badhuizen middenin de staat Arkansas. Bij Hotsprings is een nationaal park waar we naartoe gaan. In het park is een camping en ze hebben plaats. Het is een mooie camping. Leuk detail is misschien dat Bill Clinton uit Hotsprings komt.

Onderweg naar Hotsprings doen we een archeologische site aan maar het blijkt niet te zijn wat we verwachtten dus zijn we verder gereden. Tegen 15:30 komen we op de camping aan.

Wat ons onderweg duidelijk is geworden is dat in de staten Tennessee en Arkansas katoen wordt verbouwd. Vooral Arkansas heeft uitgebreide velden waar je ziet dat ze gaan zaaien. De machines staan al klaar voor het bewerken van het land. Katoen wordt gezaaid in de maanden april tot juni en geoogst in december.

Het werd vandaag 30 graden en dat was schrikken voor ons want in de vorige staten kwam de temperatuur niet verder dan 15 graden. Wel even wennen.