Amerika (4)

Woensdag 22 maart

Vanmorgen prettig wat later wakker geworden, altijd fijn. We gaan vandaag richting Memphis in de staat Tennessee.

Tijdens het ontbijt zien we verschillende vogels die we niet kennen maar het interessants zijn de pelikanen die vlak langs vliegen om hun prooi uit het water te vissen.

Als we ontbeten en opgeruimd hebben zijn we klaar om te vertrekken. Onderweg tanken we benzine en halen een kop koffie. We komen langs het National Recreation Area van Western Kentucky & Tennessee en besluiten om er een kijkje te nemen. Het Visitor centrum is nog niet open maar er is wel een rek met folders waarvan we er een paar meenemen. We gaan eerst naar een park waar Bizons en Elks rondlopen. De Bizons zien we vanuit de verte, te ver weg om een goede foto te kunnen nemen maar we hebben wel een ontmoeting met Elks en kunnen een paar goede foto’s nemen.

Het park ligt nog in het gebied van “Land between the lakes” waar we de afgelopen nacht gekampeerd hebben.. Als we het park verder doorrijden stoppen we bij  “Jenny Ridge Picnic”. Vanuit hier vertrekken we voor een wandeling van ongeveer een uur. De hele route loopt naar het water en is heen en terug 6 mile maar dat is voor ons te ver omdat we nog naar Memphis moeten rijden. We lopen een uurtje door het bos een half uur heen en een half uur terug en zijn dan weer bij de camper terug. Onderweg zien we bloesems aan bomen en de eerste lente bloemen die voorzichtig te voorschijn komen.

We rijden via het park verder naar het zuiden waar we als we het water oversteken weer op de weg richting Memphis komen. Het is dan half twaalf en rijden nog een half uurtje door voordat we stoppen om wat te eten. Daarna gaat het weer verder. We komen op een gegeven moment langs een oever waar meerdere creeks zijn waar omgevallen  boomstammen in het water liggen. Hierop zitten tientallen schildpadden lekker te zonnen. Het is 18 graden en de zon schijnt.

Tegen 16:00 uur zijn we aangekomen bij de door ons uitgekozen camping in West Memphis en krijgen een plaatsje met uitzicht op de rivier de Mississippi. We drinken thee en zitten een tijdje in de zon en maken vervolgens een wandeling langs de rivier.

Het is hier al volop lente, bloemen bloeien en er zit al een aantal bomen in het blad en daar wordt je blij van.

2 Reacties op “Amerika (4)

Comments are closed.