De Veluwezoom

Omdat het gisteren een mooie dag bleek te zijn hebben we van gelegenheid gebruik gemaakt om een route te lopen van Dieren naar Brummen.

In Zutphen waar we de auto geparkeerd hadden bij het station zijn we met de trein naar Dieren gereisd. In Dieren aangekomen door het dorp naar de Veluwezoom gelopen wat het Nationale park Veluwezoom heet. Hier vindt je nog geweldige grote bossen waarin je kan verdwalen.

Het was onze bedoeling om door de bossen naar Laag Soeren te lopen en dan naar Brummen. De route die we volgden was heuvelachtig en we moesten  ploeteren door het rulle zand. Het viel ons een beetje tegen want we schoten niet erg op. We moesten een behoorlijk aantal kilometers lopen en waren vrij laat in de dag gestart dus een beetje doorlopen was wenselijk. Het weer was boven alle verwachtingen en we hadden het goed warm mede door het klimmen.

Onderweg zagen we allerlei vogels, een ree en een aantal runderen die vrij rondlopen in dit gebied.

Na twee uur te hebben gelopen kwamen we in de buurt van Laag Soeren waar we het dorp in zijn gelopen om wat te eten want we hadden trek gekregen van de  inspanning. Een lekkere lunch besteld en wat te drinken om daarna het laatste gedeelte richting Brummen te lopen.

Nadat we vertrokken waren uit Laag Soeren veranderde het landschap enigszins. We kwamen nu in een gebied terecht met bossen en weilanden nog steeds prachtig maar vlakker. We zagen aan de kant van de sloot Speenkruid en Anemonen, voor ons de eerste keer dit jaar. We kwamen na weer twee uur te hebben gelopen bij de Engelenburg Brummen binnen waar we naar het station zijn gelopen en de trein naar Zutphen hebben genomen.
Het was een fantastische wandeling en de moeite waard. In totaal hebben we 19 kilometer gelopen