Schaal met bekers

Een aantal weken geleden heb ik twee bekers en een schaal gedraaid te zien op de foto. Het heeft even geduurd voordat ze helemaal klaar waren omdat ik ze hoog  (1220 graden) wilde stoken en andere stukken voorrang hadden die op 1060 graden gestookt  moesten worden.

De bekers zijn gedraaid van witte klei en de schaal van rode klei. Het glazuur wat ik gebruikt heb bij de tweede stook dus na het biscuit stook is hetzelfde op de schaal als op de bekers. Ik heb blauw glazuur gebruikt wat ik nadat ik het opgebracht had met een kwast bewerkt heb met Botz plus 9020.
Het geeft het glazuur een lichtere kleur omdat het zich vermengd met het blauwe glazuur en een lager smeltpunt heeft. (Klik op de foto voor de grote weergave). Je krijgt dan een apart effect op het werkstuk.
De werkstukken zijn gestookt op 1220 graden en daardoor dicht gesinterd wat inhoud dat ze geschikt zijn om van te eten of te drinken. Tevens zijn ze ook geschikt om in de afwasmachine te doen. Hoog stoken duurt ongeveer anderhalve dag voordat je de werkstukken uit de oven kan halen. Enig geduld is hier van toepassing.

1 Reactie op “Schaal met bekers

Comments are closed.