Huisje

Dit huisje is een vervolg op mijn torentjes project van mijn cursus voor dit jaar. Het is een huisje geworden omdat de klei die ik gebruik voor de torentjes bijna op was en dit huisje er net nog van gemaakt kon worden.  Ik wil nu met een andere kleur klei gaan werken.

Het huisje is gemaakt van witte klei met 25 % chamotte waarvan ik 3 potjes gedraaid heb en vervolgens nat op elkaar gestapeld heb. Dit doe ik omdat ze dan min of meer scheef zakken en er onregelmatig uitzien. Wat ook de bedoeling is.
De versieringen en het dak zijn met de handgemaakt en er later in opgezet, op het moment dat de klei wat harder was. Dat werkt makkelijker. Het raampje heb ik er toen ook ingemaakt.

Nadat alles klaar was een week laten drogen en alles beschilderd met kleurpigmenten. Daarna is het huisje biscuit gestookt op 960 graden. Hierna heb ik het hele huisje bewerkt met transparant glazuur en is het opnieuw gestookt op 1060 graden waarvan hierbij het resultaat. Op de foto’s zie je zowel de voorkant als de achterkant.

Mijn project gaat nu verder met rode klei en eventueel een andere techniek maar daar vertel ik in een later stadium weer over.