Tulpjes

De stinsen tulpen in onze bollenbak beginnen te bloeien.
Het is altijd weer een vrolijk gezicht als je de bollen ziet opkomen en of je wilt of niet, je wordt er vrolijk van. Laten we wensen dat het voorjaar zich op deze manier voortzet. We kunnen het gebruiken na een lange winter!

Hoe anders ziet het er nog uit net buiten het dorp waar we wonen. Hier bevindt zich een klein vennen gebied midden tussen de omringende weilanden en bossen. Als je hier doorheen loopt in er nog weinig te bekennen van de lente, althans zo lijkt het.

Later in het voorjaar vieren hier de kikkers feest, je hoort ze al van verre, nu zijn ze nog aan het het ontwaken en opwarmen voor het warme seizoen. De vogels hebben het gebied al lang geleden ontdekt en fluiten er vrolijk op los op zoek naar een partner om een nest te bouwen en eieren te leggen.
Voor alles is een tijd.

Het leuke van dit gebied is dat het behoorlijk afgeschermd is voor de buitenwereld, je moet weten waar het ligt anders vind je het nooit. Er lopen geen bekende wandelpaden doorheen of langs. Massa toerisme is er nog niet en laten we dat zo houden.
Het was de favoriete plek van onze buurman die inmiddels is overleden. Ik heb het rondje wat in het gebied loopt naar hem vernoemd.