Uitzicht Abaliget

Wandelingen

Contact
© Erica Makkink
pix
Wandelen in Hongarije
Abaliget

Donderdag 9 september 2010

We maken vandaag onze laatste wandeling in het Mecsekgebergte omdat we morgen richting Nederland vertrekken.
We rijden met de auto naar Orfü en parkeren de auto bij een restaurant waar we koffiedrinken en wat eten. Van hieruit wandelen we langs het Orfü-tó meer en volgen de gele route door het bos richting Abaliget, een dorp een aantal kilometers verderop. In het bos verandert de route van de gele route in een geel rondje en later in een blauw kruis. Het is soms even zoeken maar de merktekens zijn goed aangeven. Het is modderig en glad in het bos dat komt door de regen van afgelopen dagen. Soms glibberen we de berg af maar over het algemeen vorderen we goed. Het hoogteverschil is ongeveer 50m. en we hoeven niet langdurig te klimmen.

In Abaliget aangekomen komen we het bos uit gewandeld bij de grot Abaliget barlang Pap Lika die we bezoeken. We krijgen een rondgang met een gids die ons in het Hongaars alles over de grot verteld. We begrijpen er natuurlijk niets van maar het is interessant.

Nadat we uit de grot komen lopen we terug naar Orfü. We wandelen terug via de weg Abaliget-Orfü wat een langere weg is dan door het bos maar het lopen is makkelijker. In Orfü aangekomen lopen we eerst langs het Pécsi-tó meer en wat later langs het Orfül-tó meer voordat we bij de weg komen waar het restaurant ligt waar we de auto hebben geparkeerd. We hebben dan ongeveer 9 km gelopen. De route was de moeite waard met mooie vergezichten.

Paddenstoelen op boomstam

Paddenstoelen op boomstam

slak

slak in het bos

pixHome | Omhoog