Boedapest

Wandelingen
Contact
© Erica Makkink
pix
Wandelen in Hongarije
Van 30 augustus tot 10 september 2010

In een regenperiode tijdens onze wandelvakantie in Slowakije besluiten wij de spullen in te pakken en verder te reizen richting zuiden waar het weer wat stabieler en warmer is. We rijden naar Hongarije in de hoop dat het weer beter is dan in Slowakije. We hebben geen informatie over het land maar we hopen dit ter plekke en via internet uit te vinden. Het is in ieder geval een hele uitdaging om een geschikt wandelgebied te zoeken waar we ons de komende tijd kunnen vermaken.

Op de volgende pagina's zal ik beschrijven welke wandelingen we maken, hoe we aan de wandelroutes zijn gekomen, de afstand die we wandelen en eventuele andere informatie, aangevuld met foto's die we onderweg maken.

We rijden naar het oosten van Slowakije en dan naar de grens van Hongarije. We gaan eerst naar Boedapest om een bezoek aan de stad te brengen. We blijven twee dagen in Boedapest om de stad te bekijken. In Boedapest zijn twee stadswandelingen te maken namelijk in Pest en in Buda. Een informatieboekje van de stad is gratis te verkrijgen in het Nederlands bij het Verkeersbureau Boedapest, hierin staat ook de informatie van de stadswandelingen en wanneer ze plaats vinden.

Als we Boedapest bekeken hebben rijden we richting het stadje Pécs in het Zuid-westen van Hongarije. In deze omgeving hopen we bij mooi weer nog een aantal wandelingen te maken. We komen terecht op "camping Mare Vara", in het plaatsje Magyaregregy waar we een aantal dagen hopen te blijven afhankelijk van het weer. Het is een heuvelachtig gebied met bossen waar tussendoor dorpjes liggen met maïsvelden en graanvelden. Het ziet er goed uit wat betreft het wandelen. De camping ligt tegen de heuvels van het natuurgebied "Mecsek", een relatief kleine bergketen met als hoogste punt de Zengö van 682m.

Kettingbrug

Kettingbrug

Parlementsgebouw

Parlementsgebouw

pixHome | Omhoog