Bosrand

Wandelingen
Contact
© Erica Makkink
pix
Wandelen in Hongarije
Rondje Mare Vara-Dobogo

Vrijdag 3 september 2010

We hebben een wandelkaart gekocht van de omgeving van de eigenaar van de camping. Hierop staan een aantal wandelroutes. Vandaag maken we onze eerste echte wandeling in het gebied waar we op de camping staan. Gisteren hebben we vanuit Magyaregregy een stuk van de route gelopen rondom de plaats en terug naar de camping, we vervolgen vandaag de rode route en lopen een rondje van 13 km. We beginnen bij de camping (250m) en lopen eerst door het bos naar de burcht “Mare Vara”, een afstand van 2 km. We bekijken de burcht van binnen waar een tentoonstelling is opgesteld van de flora en fauna die in de omgeving te vinden is. We bekijken de omgeving vanaf de muur van de burcht en vervolgen dan onze wandeling.

We lopen verder en wandelen voornamelijk door het bos. Na 3,5 km komen op een open plek waar je kunt picknicken. Er staat een bord met de naam Pasztor bron. We gebruiken onze lunch en rusten een tijdje.

Na de lunch lopen we nog 1 km verder op de rode route en komen dan op een kruispunt waar een bordje staat waar je van richting kunt veranderen. We gaan richting Dobogo. We lopen nu op de gele route en wandelen naar het hoogste punt 594m. Van hier uit dalen we af en lopen nog 2 km voordat we bij Vörösfenyö Kulcsoshaz (390m.), een kampeerhuis uitkomen. Hier veranderen we van route en volgen nu de gele route met een geel vierkantje. We moeten eerst ons een weg banen door het bos over omgevallen bomen voordat we op een goed pad komen. De routes worden goed aangegeven. Na 4 km komen we op de grote weg uit vlak bij de camping. We hebben er dan 13 kilometer opzitten en hebben 5 uur gelopen.

Note!
De merktekens van de routes en de uitleg ervan staan in de legenda van de wandelkaart.

Burcht Mare Vara

Burcht Mare Vara

rode route

Rode route

pixHome | Omhoog