Onderweg naar Komlo

Wandelingen
Contact
© Erica Makkink
pix
Wandelen in Hongarije
Komlo

Zaterdag 4 september 2010

De tocht die we vandaag maken gaat door de bossen en over de heuvels naar de stad Komlo. De route is 17 km lang. We vertrekken vanaf de camping en volgen 5 km de rode route waarvan we de eerste dag al een stuk hebben gelopen vanaf Magyaregregy. De route is een onderdeel van de Via Sancti Martini die door verschillende landen loopt.

Bij Janosipuszta wisselen we van route en volgen dan de groene + route. Het is dan nog 4 km naar Komlo en in de verte zien we de flats van de stad liggen maar eerst lopen we nog langs Janosipuszta, een klein dorpje in een prachtige omgeving dat opvalt vanwege de vele bloemen die er nog bloeien. Het is nog 4 km voordat we de stad binnenlopen. De stad ligt op een heuvel waardoor we bergafwaarts de stad binnenlopen. We lopen naar het centrum om wat te eten.

Na te hebben gegeten en te hebben gerust lopen we na een uur terug naar de camping We wandelen aan de andere kant de stad uit en volgen de rode +route. De route loopt door het bos en soms is het goed klimmen. We horen in de struiken geritsel waarschijnlijk is het een hert maar we krijgen het dier niet te zien. Ondanks het prachtige weer en het feit dat het weekend is komen we niemand tegen. We lopen 8 km voordat we weer van route wisselen en de laatste kilometer de rode route weer volgen naar de camping. We hebben dan 6 uur gewandeld.

Terug op de camping genieten we nog een tijdje van het mooie weer.

Paddenstoelen

Druiven

Blauwe druiven

pixHome | Omhoog