Zengo

Wandelingen
Contact
© Erica Makkink
pix
Wandelen in Hongarije
Zengö

Dinsdag 7 september 2010

We rijden van de camping 12 km verder naar Hosszuhetény daarna slaan we af en rijden naar Püspökszentlászló een dorpje wat 3,5 km verderop ligt. De laatste 2 km is de weg zo slecht dat je denk dat er geen dorp meer kan komen. Het is nu even doorrijden tot aan het begin van het dorp waar je de auto moet parkeren op een parkeerplaats aan de zijkant van de weg op 350m.

Hier beginnen we aan de wandeling. We lopen eerst door het dorp tot bij de kerk en gaan dan het bos in. Eerst is het nog vrij vlak en wordt er weinig gestegen maar algauw gaan we de hoogte in want we moeten 350m. overbruggen voordat we boven op de top van de Zengö zijn. Op een gegeven moment slaan we rechts af en gaan het bos in en beklimmen de top, het is een steil stuk maar we zijn binnen niet al te lange tijd boven bij de toren. Omdat er wolken hangen boven de top hadden we niet gezien dat we er al zo dicht bij waren. De toren is niet afgesloten en daarom kunnen we binnen ons brood opeten, het is een beetje behelpen maar aan de andere kant heeft het ook wel wat en we zitten droog. De Zengö is de hoogste top van het het Mecsekgebergte.

Na de lunch lopen we weer naar beneden. Omdat het is blijven regenen loopt er veel water naar beneden, het is daarom goed opletten waar je de voeten neerzet. We zijn met 45 minuten weer beneden bij de auto. We zijn nat, vies maar hebben een fijne wandeling gehad die we niet hadden willen missen. We hebben ongeveer 5 km gelopen vandaag.

grazende koe

grazende koe

Toren op de top

Toren op de top van de Zengö

pixHome | Omhoog