Wandkleden

VOOR DAG EN DAUW Applicatie. Ondergrond van oranje stof met lapjes, voiles, borduurgaren, kraaltjes, paletjes, gouddraad en naaigaren. Ontwerp: Zonsopkomst Jebel Aswad, Oman. Naar een eigen schets van een impressie opgedaan bij een tocht 's ochtends vroeg in de bergen naar wadi Daiqa.
21 VOOR DAG EN DAUW
Applicatie. Ondergrond van oranje stof met lapjes, voiles, borduurgaren, kraaltjes, paletjes, gouddraad en naaigaren.
Ontwerp:
Zonsopkomst Jebel Aswad, Oman. Naar een eigen schets van een impressie opgedaan bij een tocht ’s ochtends vroeg in de bergen naar wadi Daiqa.  Verkocht.

 

WADI BANI KHARUS Applicatie. Ondergrond van paars katoen met lapjes, naaigaren, borduurgaren, kraaltjes, paletjes, gouddraad en goudstof. Ontwerp: Het ontwerp komt van een schilderij op onze slaapkamer, waarvan een eigen impressie met potlood is geschetst en deze omgezet in een wandkleed met lapjes, borduurgaren, etc.
22 WADI BANI KHARUS
Applicatie. Ondergrond van paars katoen met lapjes, naaigaren, borduurgaren, kraaltjes, paletjes, gouddraad en goudstof.
Ontwerp:
Het ontwerp komt van een schilderij op onze slaapkamer, waarvan een eigen impressie met potlood is geschetst en deze omgezet in een wandkleed met lapjes, borduurgaren, etc.
Kleed 57 x 46 cm in lijst 74 x 65 cm  € 225,-

 

BLOEMENPRACHT Freestyle. Ondergrond van beige zijde met textielverf, borduurgaren, lapjes, kraaltjes, paletjes. Ontwerp: Het ontwerp komt van een fotokopie van een veiling van de kunstacademie.
23 BLOEMENPRACHT
Freestyle. Ondergrond van beige zijde met textielverf, borduurgaren, lapjes, kraaltjes, paletjes.
Ontwerp:
Het ontwerp komt van een fotokopie van een veiling van de kunstacademie.
Kleed 33 x 36 cm in lijst 54 x 58 cm  €150,-

 

BOERDERIJTJE Freestyle. Ondergrond van beige grof-geweven zijde met textielverf, borduurgaren, kantjes, lapjes, kraaltjes en paletjes. Ontwerp: Het ontwerp komt van een verjaardagskaart geschilderd door Dawna Barton (US). De zijde was behoorlijk grof geweven en niet erg prettig om mee te werken, althans niet voor borduren. Ondanks dat is het beter geworden dan verwacht. Dit wandkleed heeft de 'overall prize' gewonnen in de 'Sir David Barren Award 1993'.
24 BOERDERIJTJE
Freestyle. Ondergrond van beige grof-geweven zijde met textielverf, borduurgaren, kantjes, lapjes, kraaltjes en paletjes.
Ontwerp:
Het ontwerp komt van een verjaardagskaart geschilderd door Dawna Barton (US). De zijde was behoorlijk grof geweven en niet erg prettig om mee te werken, althans niet voor borduren. Ondanks dat is het beter geworden dan verwacht.
Dit wandkleed heeft de ‘overall prize’ gewonnen in de ‘Sir David Barren Award 1993’.
Kleed 60 x 42 cm in lijst 77 x 61  € 225,-

 

AWAIFI Applicatie en borduurgaren. Ondergrond van goudstof met lapjes, kant, naaigaren, borduurgaren, flitters en paletjes. Ontwerp: Naar een tekening gemaakt in de buurt van de olieleiding bij Awaifi in Oman op een trip naar een site met stenen pijlpunten. Het werken met goudstof was al een keer gedaan met wandkleed 11 WAHIBA SANDS. Dit keer ook de kleuren bruin en grijs gebruikt in plaats van alleen maar zwart.
25 AWAIFI
Applicatie en borduurgaren. Ondergrond van goudstof met lapjes, kant, naaigaren, borduurgaren, flitters en paletjes.
Ontwerp:
Naar een tekening gemaakt in de buurt van de olieleiding bij Awaifi in Oman op een trip naar een site met stenen pijlpunten. Het werken met goudstof was al een keer gedaan met wandkleed 11 WAHIBA SANDS. Dit keer ook de kleuren bruin en grijs gebruikt in plaats van alleen maar zwart.
Kleed 53 x 39 cm in lijst 69 x 57 cm  € 200.

 

BOMEN Freestyle. Ondergrond ongebleekt katoen met daarop textielverf, borduurgaren, lapjes en katoengaren. Ontwerp: Eigen interpretatie van een schilderij van van Gogh en geïnspireerd door de manier van schilderen en kleurgebruik. Uiteindelijk is het een werkstuk geworden wat zijn eigen leven is gaan leiden en totaal niet meer lijkt op het oorspronkelijke voorbeeld.
26 BOMEN
Freestyle. Ondergrond ongebleekt katoen met daarop textielverf, borduurgaren, lapjes en katoengaren.
Ontwerp:
Eigen interpretatie van een schilderij van van Gogh en geïnspireerd door de manier van schilderen en kleurgebruik. Uiteindelijk is het een werkstuk geworden wat zijn eigen leven is gaan leiden en totaal niet meer lijkt op het oorspronkelijke voorbeeld.  Verkocht

 

KRALOSE HEIDE Freestyle. Ondergrond ongebleekt katoen met daarop textielverf, allerlei soorten en diktes borduurgaren. Ontwerp: Naar een schets van de Kralose hei bij Dwingeloo, gemaakt gedurende ons verlof uit Oman in 1992.
27 KRALOSE HEIDE
Freestyle. Ondergrond ongebleekt katoen met daarop textielverf, allerlei soorten en diktes borduurgaren.
Ontwerp:
Naar een schets van de Kralose hei bij Dwingeloo, gemaakt gedurende ons verlof uit Oman in 1992.
Kleed 48 x 36 cm in lijst 64 x 54 cm  € 200,-

 

CAMPO DI GRANO Freestyle. Ondergrond ongebleekt katoen met daarop textielverf, allerlei soorten en diktes borduurgaren, wol en kraaltjes. Ontwerp: Het ontwerp is van een kalender van Vincent van Gogh en heet 'Campo di Grano volo di corvi'. Het is niet helemaal hetzelfde geworden maar was leuk om te doen in een andere stijl en met andere steken.
28 CAMPO DI GRANO
Freestyle. Ondergrond ongebleekt katoen met daarop textielverf, allerlei soorten en diktes borduurgaren, wol en kraaltjes.
Ontwerp:
Het ontwerp is van een kalender van Vincent van Gogh en heet ‘Campo di Grano volo di corvi’. Het is niet helemaal hetzelfde geworden maar was leuk om te doen in een andere stijl en met andere steken.
Kleed 26 x 33 cm in lijst 42 x 50 cm  €100,-

 

BLOEMEN IN DE BERM Freestyle. Ondergrond geel katoen met daarop textielverf, borduurgaren, lapjes, kraaltjes en naaigaren. Ontwerp: Het ontwerp is dezelfde als wandkleed 5 VELDBLOEMEN; een idee opgedaan uit een boek. Maar er is andere stof met een andere kleur gebruikt.
29 BLOEMEN IN DE BERM
Freestyle. Ondergrond geel katoen met daarop textielverf, borduurgaren, lapjes, kraaltjes en naaigaren.
Ontwerp:
Het ontwerp is dezelfde als wandkleed 5 VELDBLOEMEN; een idee opgedaan uit een boek. Maar er is andere stof met een andere kleur gebruikt.
Kleed 61 x 44 cm in lijst 75 x 59  € 200,-

 

WADI SHAB Freestyle-collage. Ondergrond bruin katoen met daarop lapjes en borduurgaren. Ontwerp: Naar een eigen schets gemaakt van Wadi Shab in Oman, waar we onlangs waren en foto's maakten. Er zijn weer andere technieken toegepast waardoor dit wandkleed zich onderscheid van eerdere werkstukken.
30 WADI SHAB
Freestyle-collage. Ondergrond bruin katoen met daarop lapjes en borduurgaren.
Ontwerp:
Naar een eigen schets gemaakt van Wadi Shab in Oman, waar we onlangs waren en foto’s maakten. Er zijn weer andere technieken toegepast waardoor dit wandkleed zich onderscheid van eerdere werkstukken.
Kleed 54 x 39 cm in lijst 71 x 57 cm  € 175,-