Masker

Maandag 25 maart

Onlangs ben ik begonnen aan een masker. Heel lang geleden heb ik er ook al eens een gemaakt maar dat is alweer jaren geleden.

Het lijkt misschien gek maar het blijkt dat ik nog steeds wat moeite heb met wennen aan een andere manier van werken dan bij het draaien. Het resultaat duurt langer en de manier van opzetten van het werk is ook anders. Wat inhoud dat ik soms steunen moet aanbrengen of eerst heel veel klei moet gebruiken om de vorm te behouden om het daarna uit te hollen. Het werkstuk wordt dan te zwaar en er gaat te veel klei in het werkstuk zitten waardoor het lange tijd nodig heeft om te drogen. Je maakt dan ook meer kans op barsten. Het hele proces is anders en dat was ik een beetje vergeten met de loop der jaren.

Het grote voordeel is dat je er net zo lang aan kunt werken totdat het resultaat je bevalt. Er is nooit een moment dat ik er moedeloos van wordt want dan zet ik het werkstuk even weg en ga er later weer mee verder.

Het masker moet nog bewerkt worden met kleurpigment en daarna worden gestookt maar dat laat ik op een ander tijdstip zien als het masker klaar is.

1 Reactie op “Masker”

Comments are closed.