La Palma

Zondag 17 februari

Alweer een paar dagen verder. We hebben inmiddels alweer wat rondgekeken. Eerst hebben we de tuin bekeken waarin veel mooie bomen, bloemen en planten staan. Het is er heerlijk om te zitten en het weer werkt ook echt mee.

Gisteren zijn we naar het plaatsje Playo el Remo gereden aan de westkant van het eiland waar we een lavastrand bezoeken. Tegen de bergen aan zijn bananenplantages en aan het strand staan een aantal huizen. De meeste huizen zijn vakantiewoningen. In een klein restaurantje drinken we koffie en we eten wat. Het is er gezellig druk.

Vandaag rijden we naar het zuidelijkste puntje van het eiland waar we stoppen bij de plaats Los Canarios. Op deze plek is een zoutwinning. We parkeren de auto bij de vuurtoren en bezoeken de zoutwinning. Het is bijzonder om te zien hoe het zout dat gewonnen wordt wit afsteekt tegen het zwart van de lava. Al met al een indrukwekkende gebeurtenis zoals het zout gewonnen wordt en hoeveel tijd er overheen gaat voordat het zout gebruikt kan worden. Op deze manier krijgen we een goed beeld hoe alles hier reilt en zeilt op dit eiland en er is nog veel meer te zien.

zoutwinning Los Canarios, La Palma

1 Reactie op “La Palma”

  1. Mooi hoor! Wat ik me afvraag: ruik je dat zout ook?
    Veel plezier daar!
    Liefs

Comments are closed.