Lochemseberg

19 oktober

Het vreemde huis

We wandelen vandaag een rondje onderlangs de Lochemseberg. Het is prachtig herfstweer en nog steeds niet koud.

Verborgen tussen de bomen en ver van de doorgaande weg komen we langs een wel heel vreemd huis en je zal het niet geloven maar we hebben op als onze wandelingen in dit gebied dit huis nog nooit gezien. (zie de vergroting).

Rode paddenstoelen met witte stippen

We lopen ook een stukje door het bos de berg op waar een verscheidenheid aan bomen staan. Hier tussen de bomen vinden we eindelijk rode paddenstoelen met witte stippen ook die hebben we dit najaar nog niet gezien. Het waren pracht exemplaren, te zien op de foto.

Het wortelgestel van een boom

We lopen bijna het bos uit richting de Heksenlaak, een bekende camping in Barchem maar voordat we het bos uitkomenĀ  zien we een aantal bomen waarvan de wortels bloot liggen omdat het zand er tussenuit is gespoeld. Het geeft je een idee hoe het wortelgestel er onder de grond uit moet zien maar wat je meestal niet te zien krijgt.

We steken de weg over en gaan nu nog een stukje door de landerijen richting Barchem waar we terug lopen naar de auto die geparkeerd staat bij het parkeerterrein van de Lochemseberg. Het was een prachtige wandeling van 6,5 km.

1 Reactie op “Lochemseberg”

  1. Wat een mooie plaatjes! Nergens is het zo mooi als in Gelderland. In het bijzonder de Achterhoek!
    De vliegenzwam zijn dit jaar vrij zeldzaam.

Comments are closed.