Nazomer

15 oktober

Omdat het nog steeds prachtig weer is en de bladeren nog volop aan de bomen zitten lijkt het nog steeds zomer.

Vanmiddag heb ik weer eens een wandeling gemaakt door het bos wat vlak naast ons gebouw ligt. Je zou denken dat zo langzamerhand de paddenstoelen er volop zouden zijn maar niets is minder waar en als ze er al waren zijn ze alweer verdwenen. Ze voelen zich niet helemaal thuis in de huidige temperatuur.

Ook heb ik even gekeken bij een restant van een boom die ik de totempaal noem. Als ik zin heb om wat te knutselen of wat te maken van klei hang ik wel eens wat in de paal. Het duurt meestal niet lang voordat het weer verdwenen is.
Mijn spullen zijn erg gewild.

Nu ben ik alweer aan het bedenken wat ik kan maken voor kerst en zo tegen de kersttijd hang ik het dan in het bos om de kerstsfeer te benadrukken.

Dit jaar maak ik kleine kerstmannetjes van klei die ik in de bomen ga hangen. Ik heb ongeveer 20 kerstmannetjes nodig om het  bos te versieren. Ik hang ze op plekken waar ze wat uit het zicht hangen want ik vind het wel zo leuk als ze er een tijdje hangen en niet al de eerste dag verdwenen zijn.
De voorpret is altijd het leukste.

Op de foto kan je zien hoe het ongeveer zal gaan worden. Ik maak ze van klei en bewerk ze dan met kleurpigmenten daarna wordt alles gestookt op 960 graden en daarna opnieuw geglazuurd met transparant glazuur op 1060 graden. Dan bevestig ik een draadje aan de muts en klaar is het.

Als er na de kerst nog wat hangen in het bos haal ik ze weer op en bewaar ze voor een andere keer.

1 Reactie op “Nazomer”

Comments are closed.