Na de storm

Een boom over de weg gevallen vlakbij ons huis

Vrijdag 19 januari

Een stuk van een boom recht naar beneden gevallen

Een dag na de storm maken we een rondje rondom onze woonplaats waar we beginnen bij het bos wat vlak bij onze woning ligt. Op het eerste gezicht lijkt het allemaal mee te vallen totdat we de weg nemen langs de spoorlijn die net aan de rand van het bos ligt. Tussen het pad van het bos en de spoorlijn ligt een strook met bomen waarvan alle dennenbomen zijn omgewaaid. Als we het bos verder inlopen valt de schade eigenlijk wel mee.
Wel ligt er veel dood hout wat het wandelen niet erg makkelijk maakt mede doordat alles modderig is en glad. Dus opletten geblazen.
We vinden in het bos een gespleten boom waarvan een stuk loodrecht naar beneden is gevallen en zich in de grond geboord heeft.

Marijke, hier liepen we nog van de week

Als we het bos uitlopen en de weg oversteken naar een ander bos lopen we al snel vast omdat er een grote dennenboom op het pad is gevallen. We proberen nog of er een mogelijkheid is om door te lopen maar helaas we moeten weer terug. Het is een eindje om maar dat maakt ons niet uit. De zon schijnt en we lopen lekker.
Na ongeveer een kilometer te hebben gelopen komen we weer op de weg die we willen volgen. We komen nog een lastig stukje tegen met veel water maar we kunnen er goed langs lopen zonder natte voeten te krijgen.
De rest van de wandeling verloop zonder verdere problemen en dat heeft te maken dat we in een gebied lopen met dikke eikenbomen die blijkbaar minder last hebben gehad van de storm maar we kunnen wel stellen dat de schade aanzienlijk is. We hebben natuurlijk maar een klein stukje gezien van al de bossen in de omgeving waar ook schade zal zijn. De komende tijd zal blijken hoe groot de schade is.

(Klik op de foto’s op de vergroting te bekijken).

Afgebroken boom
Water overlast

 

1 Reactie op “Na de storm

  1. Inderdaad Erica, weer fijn gelopen door een mooi drassig bos..

Comments are closed.