Zuid Afrika

Donderdag 12 oktober

Uitzicht vanaf de dierentuin over Pretoria

Onze laatste dag in Zuid Afrika brengen we door in Pretoria, de hoofdstad van het land. We gaan wederom met de trein, kopen een kaartje en laten ons naar Pretoria brengen. Het landschap is prachtig als we naar Pretoria reizen en ook het station waar we aankomen is nog een oud gebouw van vroeger. In de stad staan mooie gebouwen die een glorietijd gekend hebben. Langs de wegen staan Jacarandabomen die momenteel in bloei staan. Het karakteriseert de stad.

Wat ons opvalt dat er in de boekjes geschreven wordt dat het een gemixte bevolking is in Pretoria maar wat ons juist opvalt is dat we geen blanken tegenkomen. Zelfs zo weinig dat we er maar 5 tegen zijn gekomen vandaag en dat in een stad van een paar miljoen inwoners. Ook leent de stad zich blijkbaar niet voor terrasjes en goede restaurants. Wel is er overal fast food te koop wat je onderweg opeet. Dus geen terrasje met een lekkere lunch.

We gaan naar de dierentuin omdat het beschreven wordt als de grootste dierentuin van Zuid Afrika. Het blijkt een prachtig park te zijn met geweldig mooie bomen, bloemen en met jungle partijen. Helaas waren er niet veel dieren omdat het dierenpark gerenoveerd wordt. Het is nu laag seizoen dus er zijn niet veel mensen aanwezig. Wel zijn er schoolklassen met kinderen.

Jacarandabomen

Als we de dierentuin bekeken hebben lopen we nog een stukje door een ander gedeelte van de stad en bekijken de wat betere wijken en een winkelcentrum maar er niets bij wat we nog zouden willen doen of kopen. We lopen daarom weer naar het station waar we nog wat hebben gegeten in een genoeglijk klein restaurant bij het station zodat we niet helemaal met een lege maag terug gaan. Als we terug zijn kopen we de laatste benzine en gaan naar onze accommodatie om hier nog een laatste keer te eten en te betalen.

Om kwart over zeven gaan we naar het vliegveld en leveren eerst de auto in en wachten totdat we terug vliegen naar Nederland waar we morgenvroeg aankomen. Het vliegtuig vertrekt om 23:15 en de reis duurt in totaal 10 uur.

We kunnen terugkijken op een fantastische vakantie waarin we veel hebben gezien en beleefd. De laatste dagen met lekker weer ( 25 graden) heeft veel goed gemaakt na ons avontuur in de Drakensbergen.

1 Reactie op “Zuid Afrika

  1. Wauw, toch berichten. Ik krijg opeens geen bericht meer als jullie wat geplaatst hebben. Ik ga alles nog lezen! En goede terugreis!
    Liefs, Wilma

Comments are closed.