Paddenstoelen

Woensdag 20 september.

Onlangs vermelde ik in mijn blog dat er nog weinig of geen paddenstoelen te zien zijn ondanks de regen. Gisteren liep ik in het bos en vond een aantal ongewone exemplaren. Nu bedoel ik niet dat ze zeldzaam zijn maar andere soorten die nu in het bos voorkomen.

Ik wandel nu al een behoorlijk aantal jaren in hetzelfde bos en weet over het algemeen wat er zoals groeit en bloeit en eigenlijk was ik op zoek naar rode paddenstoelen met witte stippen, dat zijn namelijk mijn favoriete paddenstoelen vanwege de kleur en de witte stippen. Daarbij zijn ze ook nog decoratief en spreken tot de verbeelding.
Helaas voor mij zag ik op dezelfde plaatsen andere paddenstoelen staan. Het kan natuurlijk zijn dat het nog te vroeg is voor vliegenzwammen zoals de rode paddenstoel genoemd wordt maar dat is iets wat ik niet weet.

Nu las ik dat de vliegenzwammen een grote aantrekkingskracht hebben op kinderen vanwege de mooie kleuren en omdat ze de paddenstoelen graag tekenen.
https://vroegevogels.bnnvara.nl/nieuws/de-geboorte-van-een-vliegenzwam 

Er is veel te lezen over paddenstoelen in zijn algemeenheid maar dat laat ik verder aan de liefhebber over. Wel heb ik me uitgeleefd op de fotografie van de paddenstoelen. Het is nog best een kunst om ze goed op de foto te krijgen maar het is wel gelukt.

Op een later tijdstip ga ik weer eens kijken in het bos naar paddenstoelen misschien krijg ik dan weer andere exemplaren te zien.

Momenteel worden er bomen gekapt in de omgeving vanwege de essentakziekte wat de flora en fauna wel degelijk zal beïnvloeden dus maar afwachten hoe alles zich zal herstellen.