Maisvelden

Dinsdag 19 september

Inmiddels zijn de boeren begonnen om de mais van het veld te halen.

Nu dacht ik dat het dit jaar er erg vroeg geoogst werd maar het blijkt maar een week eerder te zijn dan anders. Waarschijnlijk heeft het te maken met het regenachtige weer maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen.

Nu heb ik het persoonlijk niet zo op mais want als het net opkomt in het voorjaar doet het me al aan de herfst denken terwijl het nog zomer moet worden en daar komt bij dat ik  vind dat het je uitzicht belemmert!

Het bankje met het maisveld ervoor

Sterker nog bij ons aan het begin van het bos staat een bankje met uitzicht op het kasteel, alleen staat er ’s zomers mais op het veld voor het bankje van ongeveer 2 meter hoog op een afstand van 1.50 meter van het bankje. Je zit dus gedurende de zomer tegen een muur van mais aan te kijken. Jammer van het uitzicht.

Maar ik moet niet zeuren want ik houd wel van de kolven die aan de mais zitten en heb dan ook in deze tijd altijd een paar maiskolven ergens liggen omdat ik ze decoratief vindt en mooi van kleur. ook is mais lekker door het eten en/of op de barbecue.

Nu hebben we eerdaags overal weer stoppelvelden om tegen aan te kijken wat ook niet erg aantrekkelijk is maar we kunnen wel weer in de herfst en de aankomende winter van het uitzicht genieten.

En zo gaan de jaargetijden aan ons voorbij en bereiden we ons voor op de komende herfst.