Op de kop 5

Zaterdag 2 september

Er is weer een serie koppen klaar. Het zijn ronde kommen met het oor aan de bovenkant. Het accent ligt deze keer op de binnenkant van de kommen die alle vier met verschillende kleuren glazuur zijn bewerkt.
Van twee kommen heb ik de buitenkant met glazuur bewerkt in een donkerblauwe kleur met glitters en de oren zijn geglazuurd met zwart glazuur  zodat het accent op de binnenkant beter uitkomt. De andere twee kommen heb ik bewerkt met  zwarte sinterengobe die ik zelf gemaakt heb en een mooie donkerbruine doffe uitstraling heeft.
Het is precies geworden zoals ik voor ogen had en dat is altijd een fijn gevoel.

De kommen zijn aan de binnenkant geglazuurd met glazuur dat op 1060 graden gestookt kan worden. Ik heb hier voor gekozen omdat de bekers geen gebruiksvoorwerpen zijn en niet in de afwasmachine gaan.

Ook deze kommen komen aan een touw te hangen en worden in een cluster per serie aan het touw bevestigd. Hoe ik dat precies ga doen is nog niet helemaal duidelijk maar ik weet zeker dat het wordt zoals ik voor ogen heb. Het zal een beetje spelen zijn met de mogelijkheden.

De laatste 4 koppen gaan vandaag nog in de oven en dan is het klei gedeelte klaar. Wordt vervolgd.