Op de kop

Donderdag 24 augustus

Een tijdje geleden kreeg ik een uitnodiging om in oktober mee te doen aan een expositie met de titel “Op de kop” en dan in de ruimste zin van het woord. Dat vind ik persoonlijk een moeilijk onderwerp want het werkstuk moet ook nog aan het plafond hangen. Het is dus belangrijk dat je er van onderen in kunt kijken

Aangezien het me soms aan inspiratie ontbreekt en toch graag mee wil doen kwam ik niet veel verder dan bekers te nemen waar ik al mee bezig was en daar op verschillende manieren wat mee te doen.

Ik heb er inmiddels 4 bekers gedraaid en gedecoreerd met kleurpigmenten die nu in de oven staan om biscuit gestookt te worden. Ik heb ze van binnen en van buiten gedecoreerd evenals de onderkant wat ik anders nooit doe maar in dit geval is het wel leuk om dat te doen. Vervolgens als bekers biscuit gestookt zijn ga ik ze nog glazuren met transparant glazuur en sommige oren glazuur ik dan nog met een andere kleur glazuur.

Morgen begin ik aan de volgende serie bekers. Ik maak dan bekers waarvan de oren op de kop komen te zitten maar daarover een andere keer.

Op deze manier maak ik meerdere bekers en als ze allemaal gedecoreerd en gestookt zijn bind ze met de oren aan elkaar met een touw zodat ze aan het plafond kunnen hangen. Het lijkt me een kleurig en vrolijk geheel worden en als het allemaal klaar is laat ik het zeker zien.

Het is leuk werk om te doen en geeft veel plezier bij het maken. Of het geheel voldoet aan de titel “op de kop” weet ik niet maar dat vind ik ook niet zo belangrijk. Wat ik ook nog moet vermelden is het volgende: Het mag niet zwaarder zijn dan 5 kg dus opletten geblazen!