Eerste serie kikkers is klaar!

Maandag 5 juni

Zoals beloofd zijn hier de eerste kikkers van een serie kikkers die ik ga maken de komende tijd.

Het zijn vijf kikkers geworden, de 6de heeft een poot verloren en heeft het dus niet gehaald. Net zoals in de natuur.

Eerst heb ik de kikkers met de hand gemaakt en aan de onderkant uitgehold. Daarna heb ik ze na een aantal dagen drogen biscuit gestookt op 960 graden. Zover is alles goed gegaan.

Nu kwam het glazuren. Op het internet had ik inmiddels al naar de kleuren van tropische kikkers gekeken en zag dat er veel variatie in de kleuren van de kikkers is. Wij in Nederland kennen niet zo de felle kleuren van kikkers maar ze zijn er dus wel degelijk.

Kikkers in schaal

Mijn keus in kleur is deze keer gevallen op rood, zwart en een variatie blauw om mee te beginnen. De kikkers heb ik van rode klei gemaakt, niet met een speciale reden maar om dat het voorhanden was en je toch moet uitproberen met welke klei en glazuur je het mooiste resultaat krijgt.

Nadat ik de kikkers geglazuurd heb met de verschillende kleuren glazuur zijn de kikkers opnieuw gestookt maar nu op 1060 graden en zie hier het resultaat.

De volgende serie ga ik weer maken met rode klei alleen maak ik de kikkers nu wat groter dan deze serie. Nadat alles gestookt was kwam ik uit op 5 cm lengte van de kikkers uit dus ze zijn allemaal erg klein maar wel erg leuk.

Als ze klein uitvallen is het moeilijker om ze te glazuren want je moet met het opbrengen van de glazuur kleine kwastjes gebruiken en soms is de glazuur dan niet helemaal gelijkmatig opgebracht maar dat is de technische kant van het werken met klei.

In het geheel genomen vind ik het project erg goed geslaagd en wil heel graag met andere kleuren glazuur gaan experimenteren maar daar vertel ik een volgend keer over.

1 Reactie op “Eerste serie kikkers is klaar!

  1. Die zijn leuk!! Doet me denken aan de kikker in onze vijver die sinds enige dagen van zich laat horen en elke nacht een heel concert aan me geeft.Echt heel schattig! Deze zijn wat rustiger van aard lijkt me zo 😉

Comments are closed.