Het einde van mijn cursus

Sinds 2005 heb ik zoals jullie waarschijnlijk wel weten op dinsdag een cursus gevolgd in Nijmegen, die volgende week voor het laatst zal plaatsvinden.

Er is van hogerhand beslist dat de afdeling beeldende kunst per direct opgeheven wordt. Alternatieven zijn er misschien maar zijn voor mij te ver uit de richting en heb daarom beslist om me te gaan concentreren op andere mogelijkheden.

Het betekend niet dat ik niets meer met klei ga doen want ik heb natuurlijk alles bij de hand in mijn eigen huis en ben niet afhankelijk van een cursus. Natuurlijk zal ik de wekelijkse gang naar de cursus in Nijmegen missen en als belangrijkste punt voor mijzelf is het missen van de fijne mensen waarmee ik al die jaren een fantastische tijd heb gehad. Samen creëerden we de mooiste dingen en inspireerden elkaar. Hiervoor mijn hartelijke dank. Ik zal jullie missen!

Maar het leven gaat verder, zo ook het mijne. Hoe het er nu gaat uitzien weet ik nog niet precies maar er komt op termijn vast wel weer iets waar ik mijn hart aan kan verliezen.

Voorlopig ga ik thuis gewoon verder met de dingen waar ik mee bezig was zoals mijn project kikkers.

Laatste werkstuk cursus

Hier laat ik nog een foto zien van het laatste werkstuk die ik op de cursus gemaakt heb van het project torentjes. Het is gemaakt voor onze vakantie naar Amerika en is gedraaid van roodbakkende klei en geglazuurd met goudkleurig glazuur en rode glazuur op 1060 graden. Zelf ben ik erg tevreden over het werkstuk en vind het er goed uitzien. Een mooie afsluiting van een tijdperk.

Eerdaags zet ik de kikkers op het blog. Ze staan nu in de oven en worden biscuit gestookt. Het is weer afwachten zoals altijd hoe het eruit gaat zien.