Project tropische kikkers

Zondag 21 mei

Het volgende project is het maken van kikkers. Ik heb al eens eerder kikkers gemaakt maar ga nu met andere kleuren experimenteren.

De kikkers die eerder gemaakt zijn heb ik geglazuurd met groen glazuur (zie foto) en nu wil ik graag andere kleuren gebruiken. Op het internet gezocht naar tropische kikkers en dan komen er verschillende kleurrijke kikkers tevoorschijn meer het idee dat ik voor ogen heb.

uitgeholde kikker

Met rode klei aan de gang gegaan en lekker in de zon twee kikkers gemaakt. Het is niet veel werk als je weet hoe een kikker er uitziet en vooral leuk werk. Nadat ze gemaakt zijn heb ik ze even laten drogen in de zon. Dit kan niet te lang want dan is de klei te hard geworden en niet meer bewerkbaar.

Als de klei dus wat gedroogd is aan de buiten kant haal ik de klei van de binnenkant eruit met een lomer een soort ronde harde draad aan een steeltje. Als je dit namelijk doet duurt het niet zolang  voordat de klei droogt waardoor het eerder gestookt kan worden en je minder kans hebt op luchtbellen in de klei.

Het is de bedoeling om een behoorlijk aantal kikkers te gaan maken met verschillende kleuren klei om mee te experimenteren qua kleur en dit zijn prima karweitjes in een verloren uurtje. Al ze klaar zijn en goed gedroogd bewerk ik sommigen met kleurpigmenten en anderen met glazuur maar daar ga ik nog even over nadenken. Nu zorg ik eerst dat ik er een behoorlijk aantal heb waar ik mee kan experimenteren.

Ik laat jullie zeker weten hoe het verder gaat met de kikkers en hun vrolijke kleuren die ik voor ze in gedachten heb.