Wandelen in de omgeving van Zelle

Zondag 23 April 2017

In heel Nederland worden op zaterdag en zondag wandeltochten georganiseerd met verschillende afstanden waaraan iedereen kan deelnemen.We hebben voor vandaag een wandeling uitgezocht bij ons in de omgeving. Het is in het buurtschap Zelle waar onze wandeling bij het plaatselijke buurthuis begint. Onze afstand van vandaag wordt 13 km. Zelle is een buurtschap tussen Hengelo (Gelderland) en Ruurlo.

We drinken eerst koffie in het het buurthuis voordat we aan de wandeling beginnen. Het weer is vrij koud en winderig met  mogelijk een bui. We wagen het er maar op en gaan op pad. Ondanks dat we de omgeving redelijk goed kennen blijkt de wandeling over paden te gaan waar we nog nooit gewandeld hebben. Een aangename verrassing met een prachtige plantengroei afgewisseld met prachtige bomen, weilanden en vijverpartijen.

Soms lopen we dwars door het landschap als een rij eendjes die door het landschap heen slingeren. Dat komt omdat we een beekje volgen die al slingerend door het landschap loopt. Het gras is al vrij hoog in de weilanden waardoor je de benen van de wandelende mensen die langs de beek lopen niet kan zien. Het ziet er grappig uit.

Water Ranonkel, een beschermde bloemsoort

Halverwege de wandeling is een rustpunt bij een boerderij die koffie, soep en eigengemaakte appeltaart verkoopt en waar je even uit kan rusten. Net op dat moment schijnt de zon en kunnen even lekker in de zon zitten.

Na de rustpauze lopen we verder, we hebben dan nog zo’n 5 km voor de boeg voordat we weer op de plaats van bestemming zijn. Ook op dit stuk geeft het weer een grote verscheidenheid aan planten en bomen. Het fijne van deze wandeling is dat  voornamelijk over zandpaden gelopen wordt.

Na twee en een half uur zit het er weer op en halen we de auto op en gaan huiswaarts