Struinen

Vanmiddag weer eens een wandeling gemaakt in het bos vlak bij ons huis. Het was er een aantal dagen niet van gekomen maar eindelijk scheen de zon weer eens en ben ik op stap gegaan. Het heeft zaterdag weer gesneeuwd en ondanks dat de temperatuur ruim boven nul komt overdag is de sneeuw nog lang niet verdwenen. Het maakt het bos nu extra mooi met de sneeuw en de zon. De bossen rondom onze woonplaats zijn productie bossen wat inhoudt dat in het najaar bomen gekapt worden en op een later tijdstip komen er weer jonge boompjes voor in de plaats. Het bos veranderd daardoor regelmatig evenals de flora en fauna. Er is altijd van alles te zien en te horen.
Vanmiddag hoorde ik op drie verschillende plaatsen spechten in bomen hakken. Er is een grote verscheidenheid aan vogels in het bos zoals duiven roodborstjes, mezen, vinken, vlaamse gaaien, winterkoninkjes en kraaien. Zo zag ik vanmiddag een sperwer vliegen op zoek naar een prooi. Je ziet al aan het gedrag van vogels dat de lente eraan komt.

Toen ik verder liep zag ik op een gegeven moment een paar piepkleine blaadjes van speenkruid. Ik moest wel erg goed kijken maar het bewijs staat op de foto. Speenkruid is een van de eerste bloemen die tevoorschijn komen in de natuur na de winter. Zeg ik er wel eerlijk bij dat deze blaadjes wel in de beschutting van een boom stonden. Zo zal er de komende tijd steeds meer tevoorschijn komen. Ik houd het voor je in de gaten.