email Contact
kaartje van het zuiderzeepad
De route

© Erica Makkink

 




Zuiderzeepad
IJburg-Naarden

Donderdag 27 januari 2011

Na een winterstop van een aantal maanden pakken we in januari de draad weer op en gaan verder op het Zuiderzeepad. Het is een gure maar mooie dag als we naar IJburg rijden om daar de route voort te zetten. We lopen vandaag de route IJburg-Naarden, een afstand van 19 km.

Muiderslot

Muiderslot

We rijden naar Muiden en parkeren de auto op een P&R terrein en laten ons met de bus naar het Maxis terrein brengen waar we de vorige keer gestopt zijn. Na een kop koffie en een sanitaire stop wandelen we langs het IJmeer richting Muiden. De route loopt voornamelijk over de dijk waar het hard waait maar de zon schijnt en dat maakt veel goed. In de verte kunnen we Muiden al zien liggen. De omgeving wordt gedomineerd door het Muiderslot wat je al van ver kunt zien liggen. Na ruim 5 km te hebben gelopen komen we in Muiden aan, een bijzonder stadje. We maken wederom een stop om wat te eten en te drinken en om weer een beetje warm te worden.

Na de lunch lopen we verder richting Muiderberg en Naarden. We lopen langs het Muiderslot en kijken op ons gemak even rond en maken foto's. Onderweg stoppen we niet meer totdat we in Naarden zijn. De route blijft langs het water lopen en aan de overkant kunnen we Pampus en Almere zien liggen. In de buurt van Naarden gekomen zien we het stadje al liggen, een karakteristiek gezicht want de stad is een vesting en omringd met wallen.

IJmeer
IJmeer
We lopen nog een rondje door de binnenstad van Naarden en bekijken de stad, we lopen over de wallen waardoor we een goed overzicht van de stad en de wallen hebben. Dan is het weer rijd om terug te gaan richting auto. We nemen de bus en rijden terug naar Muiden om de auto op te halen en zit er weer een dag wandelen op, tijd om naar huis te gaan.

Horeca: Maxis terrein, Muiden, Naarden
Openbaarvervoer: Lijndiensten van en naar Amsterdam, staan beschreven in het wandelboekje van het Zuiderzeepad. Het blijft puzzelen in deze omgeving wat betreft het openbaarvervoer.
Home | Omhoog
pix
Muiden
Muiden
Loslopende kip
Scharrelkip op de dijk
Uitzicht op Almere
Uitzicht op Almere
Vestingswallen
Vestingswallen