email Contact
kaartje van het zuiderzeepad
De route

© Erica Makkink

 




Zuiderzeepad
Rijs-Sloten

Vrijdag 23 september 2011

Het vervolg van onze wandeltocht over het Zuiderzeepad vindt vandaag plaats. We lopen van Rijs naar Sloten allebei gelegen in de provincie Friesland. De afstand van de wandeling is 21,6 km. We rijden met de auto naar Sloten waar we op de bus stappen en ons naar Rijs laten rijden. Er is een overstap in Balk.

Brug

Schaarslijpersbrug
In Rijs aangekomen drinken we eerst koffie in het plaatselijke hotel. Daarna beginnen we met de wandeling. Het is prachtig zonnig herfstweer, een goede dag om te wandelen. We lopen voornamelijk in bosgebied wat het Gaasterland heet. Het blijkt een parachtige wandeling te zijn met een prachtig bosgebied waar het een lust is om doorheen te lopen. Wat ons vooral opvalt zijn de oude bomen. Het is alleen jammer dat men het vroeger nodig vond om zijn naam in de bomen te kerven.
Uitzicht
Uitzicht over de landerijen

Na een aantal kilometers en rond 12.00 uur komen we langs Rugahuizen waar we een picknick tafel vinden bij het plaatselijke kerkhof met de klokkenstoel. We eten hier onze lunch en genieten van het landschap en natuurlijk maken we foto's van de omgeving. Na de lunch lopen we richring Balk wat een leuk stadje blijkt te zijn. We nemen de tijd en kijken hier even rond.

De laatste 6,8 km gaat richting Sloten wat ons einddoel van vandaag is. We hebben hier de auto geparkeerd. We komen eerst nog door een aantal dorpen voordat we in Sloten aankomen. De kerken in de dorpen staan op een terp, een bijzonder gezicht. Jammer genoeg moeten we een gedeelte van de route op het fietspad van de grote weg lopen. Het fietspad wordt druk bereden dus het is goed opletten maar we komen al snel in Sloten aan en halen de auto op en rijden terug naar huis.


Horeca: Onderweg is er alleen horeca in Balk 15 km vanaf het beginpunt
Openbaarvervoer: Busdienst met diensten soms om het uur!!
Home | Omhoog
pix
Beukenootjes
Beukennootjes
Bramen
De laatste bramen
pijpjesgras
Pijpjesgras
Klokkenstoel
Klokkenstoel