email Contact
kaartje van het zuiderzeepad
De route

© Erica Makkink

 




Zuiderzeepad
Sloten-Oosterzee

Donderdag 29 september 2011

Het is prachtig dag, eigenlijk te warm om grote afstanden te lopen maar we besluiten toch te gaan en starten deze keer vanuit Sloten en lopen naar Oosterzee, een afstand van 22 km. We rijden met de auto naar Sloten en parkeren de auto net buiten het dorp waar zich een parkeerplaats bevind.

Sloten

Sloten
In Sloten aangekomen drinken we eerst koffie voordat wew aan de wandeling beginnen. Het is half elf als we starten. De eerste grote plaats die we aandoen is Lemmer en ligt op ongeveer 15 km van Sloten. De weg naarLlemmer loopt langs weilanden, dijken en moerasland, het is een prachtige wandeling en het weer doet er nog een schepje bij bovenop. Onderweg rusten we en eten onze meegebrachte lunch. Omdat we geen bankje kunnen vinden besluiten we plaats te nemen op de dijk waar we een prachtig uitzicht hebben over zowel het IJsselmeer als een stuk van Friesland.
watergebied
Watergebied in de buurt van het IJsselmeer
Als we onze boterhammen op hebben lopen we verder over de dijkrichting Lemmer dat we al van veraf kunnen zien liggen. In Lemmer rusten we weer wat en bekijken de plaats voordat we verder lopen richting Oosterzee. Het blijkt nog een behoorlijke afstand te zijn maar dat komt waarschijlijk omdat je de plaats al van verre ziet liggen. Het is warm en het laaste stuk ploeteren voort richting Oosterzee. Hier aangekomen nemen we de bus terug naar Sloten om de auto op te halen en huiswaarts te keren.

Horeca: Sloten en Lemmer
Openbaarvervoer:
busdiensten
Home | Omhoog
pix
molen
Molen in Sloten
galg
Galg bij de brug van Sloten
beeld in Lemmer
De Lemster Fiskerman
Huis met tegeltjes
Huis met tegeltjes in Oosterzee