La Pedrera

La Pedrera

Zondag 18 november

Onlangs berichtte ik over de La Pedrera van Gaudi die ik wilde namaken. Inmiddels is het huis/gebouw klaar. Het is niet het hele gebouw, alleen de bovenste verdieping en het dak. Het is in geen geval een kopie geworden maar een eigen interpretatie.

Het was erg leuk om er aan te werken maar ook erg moeilijk.

Het is gemaakt van witte klei met een beetje chamotte. De kleuren van het huis zijn rode ijzeroxide, grijs en steenrood kleurpigment.
Het gebouw in Barcelona is vrij saai van kleur dus daar is niet veel mee te doen en om er een kleurig geheel van te maken daar leent het gebouw zich niet voor en vond ik ook niet erg passen.

Het huis is gemaakt in twee delen, het huis en het dak De torentjes op het dak heb ik geglazuurd met blauw glazuur met glitters erin waardoor het een sprookjesachtig idee geeft. De torens op het dak van de La Perera in Barcelona zijn beige/steenrood en vormen een op zichzelf staand geheel en niet te evenaren.

Dit is het geworden!

1 Reactie op “La Pedrera”

  1. Knap stukje werk! Het lijkt me moeilijk om het te maken. Welke afmetingen heeft het? Op mijn vijverrand prijken nog steeds je prachtige vliegenzwammen. Erg mooi, nu alle kleur uit de natuur aan het verdwijnen is!

Comments are closed.