La Pedrera

1 november

De titel klinkt weliswaar hoogdravend maar het gaat over een gebouw in Barcelona, ontworpen door “Gaudi” bekend van de Sagrada Familia.
De kerk in Barcelona die maar niet afkomt.en waar men al vele jaren aan bouwt. Nu ga ik het niet verder over Gaudi hebben maar over het onderwerp waar ik aan begonnen ben.

Onlangs heb ik bedacht om eens een huis van klei te maken wat van de hand van Gaudi komt. Natuurlijk kan ik zoiets niet precies namaken dat is te hoog gegrepen maar ik kan wel op mijn eigen manier een huis van klei maken wat er op gebaseerd is.

Allereerst maak ik niet het gehele gebouw maar alleen de bovenste verdieping en de torentjes die op het dak staan. Op de foto kan je zien dat ik al een paar torentjes heb gemaakt in de steil van Gaudi.

Ik maak alles van witte klei met wat chamotte. Over de decoratie die ik ga toepassen ben ik nog niet helemaal eens. Het gebouw zelf is grijsachtig van kleur en de torentjes steenrood. Vrij saai dus maar misschien is dit ook wel weer een uitdaging. Wordt vervolgd.