Nog een wierookschaaltje

Zaterdag 3 februari

Het eindresultaat

Dit wierookschaaltje heb ik gelijk gemaakt met de andere schaaltjes maar over dit schaaltje wil ik iets delen. Het is een schaaltje voor onze kleindochter die vandaag (3 februari) jarig is.

Het origineel

Wat ze niet weet is dat ze de decoratie (design) zelf ontworpen heeft. Op school heeft ze in haar huiswerkschrift lekker zitten kladderen waar de figuren die op het schaaltje staan min of meer op lijken.
Ik vond het wel een goed idee om te proberen het na te maken. Het was wel een hele uitdaging omdat het niet de stijl is die ik zelf gebruik maar ik vond het idee zo leuk en ben het gaan uitproberen. Gelukkig ging het me goed af en zie het resultaat op de foto.

Het schaaltje is gemaakt van witte klei met een beetje chamotte voor de stevigheid.. Nadat het schaaltje klaar was en de klei goed droog, ben ik begonnen met het decoreren. De ondergrond is bedekt met wit kleurpigment. Voor de figuren heb ik lichtblauw en zwart kleurpigment gebruikt. Vervolgens heb ik het gestookt op 1100 graden samen met de andere schaaltjes.

Zelf ben ik erg tevreden over het resultaat en heb er weer wat van geleerd. Over samenwerking gesproken!

3 Reacties op “Nog een wierookschaaltje

  1. Heel mooi!! En van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je mooie kleinkind!

  2. Wat ‘n leuk schaaltje en een verrassing voor haar, gefeliciteerd met jullie kleindochter..

Comments are closed.