Huis met torentjes

Maandag 8 januari

Voorkant van het huis

Onlangs heb ik in de tijd tussen kerst en oud en nieuw een huis gemaakt met torentjes.

Het huis is voornamelijk met de hand gemaakt van witte klei met een beetje chamotte. Het bouwen van het huis verliep soepel omdat ik van te voren platen klei had uitgerold en die alvast een beetje had laten drogen zodat ze klaar waren voor gebruik.

Nadat het huis klaar was heb ik het even laten rusten en ondertussen een ring gedraaid voor de bevestiging van de torentjes. Deze ring heb ik in vieren gesneden en gebruikt  om de gedraaide torentjes aan het huis te bevestigen.

Na dit klusje heb ik op een later tijdstip de deuren en ramen aangebracht aan het huis en vervolgens de torentjes aan het huis bevestigd .

De volgende stap was de grote toren die bovenop het huis komt te staan te draaien. Die toren staat los van het huis omdat het huis dan in zijn totaliteit te hoog werd voor mijn oven.

Achterkant van het huis

Na een paar dagen was alles al redelijk gedroogd en heb ik de ramen en deuren uitgesneden en de decoratie aangebracht met verschillende kleuren kleurpigmenten.
De grote toren en de kleine torentjes plus de zijkanten aan de bovenkant heb ik niet gedecoreerd maar later bij de tweede stook geglazuurd met glimmer glazuur waarin spikkels zitten die bij de stook naar boven komen. Het geeft een sprookjesachtig geheel.
Sommige delen heb ik bewerkt met transparant glazuur en bij enkele delen heb ik  dat niet gedaan.

Bij dit huis heb ik 14 dagen genomen om alles te laten drogen omdat er meerdere lagen over elkaar heen zijn gekomen om een goede bevestiging te maken voor de grote toren die er bovenop staat.

Het geheel is na de tweede stook (glazuurstook) op 1060 graden 40 cm hoog geworden.

2 Reacties op “Huis met torentjes

  1. Mooi gedaan. Ik moet het nodig een keer komen bewonderen!
    Liefs,

Comments are closed.