Restje witte klei

Zaterdag 23 december

Restant klei

Als je met klei bezig bent en dingen maakt blijven er altijd restjes klei over waar je eigenlijk niet zoveel meer mee kunt doen. Ik heb altijd een emmertje naast me staan waar ik restjes klei ingooi en daarna gaat het of in de vuilnisbak of ik maak er kralen van die ik verwerk in andere werkstukken. Nu blijft er over het algemeen niet zoveel over maar zo nu en dan heb ik weer wat bij elkaar

Zo ook deze keer.
De klei uit de emmer was inmiddels droog geworden en niet meer bewerkbaar. Als je de moeite neemt om eens te kijken wat ervan geworden is dan moet ik toch bekennen dat er soms niet verwachte kunstwerken bij zijn. Samengesteld van stukjes klei die ik zelf in de emmer gegooid heb (naïeve kunst?).

Ik heb het kunststuk voorzichtig uit de emmer gevist en biscuit gestookt want de klei was immers al gedroogd. Nadat het biscuit gestookt was heb ik de klei bewerkt met verschillende kleuren sinterengobe en opnieuw gestookt op 1060°C. Het eind resultaat is te zien op de foto en ik ben er erg tevreden over. Het heeft dan ook een ere plaatsje gekregen in mijn werkkamer.