Rondje Vorden

Huize “Het Enzerinck” met rechts de boerderij

Vrijdag 15 september

Vanmiddag begon ineens de zon te schijnen na een aantal dagen met regenbuien. Gauw de wandelschoenen aangetrokken en naar Vorden gereden om van daaruit een rondwandeling te maken.
We hebben nieuwe zolen in de schoenen en nu moeten we natuurlijk deze even uitproberen voordat we lange wandelingen kunnen gaan maken.

De auto geparkeerd bij een restaurant net buiten Vorden en van daaruit vertrokken. Als we net onderweg zijn komen we lang een boerderij waar rode kolen worden verbouwd, ze zien er smakelijk uit. 

De wandeling loopt voornamelijk door de bossen in een prachtige omgeving. We lopen langs het landhuis “De Bramel”, maar die kunnen we niet zien liggen omdat onze route niet door het bijgelegen bos loopt.

Even later komen we langs het landgoed “Het Enzerinck”, een landgoed dat voor het eerst wordt genoemd 1378. Naast de oude boerderij werd in 1836 de eerste steen gelegd voor een nieuw landhuis. Hier lopen we vlak langs het landhuis wat we goed kunnen zien liggen.

Nadat we het landhuis achter ons hebben gelaten gaan we “Het grote Veld” in, een bosrijk gebied tussen Vorden en Lochem. We lopen op kleine paadjes en ik ben in een mum van tijd mijn richting gevoel kwijt omdat alles om ons heen bos is. Gelukkig wordt de route aangegeven met licht groene pijlen dus vinden we vanzelf de weg terug naar de auto.

Wat opvalt is dat er nog maar weinig paddenstoelen in het bos staan ondanks het vochtige weer maar ik zie wel een mooi exemplaar waar ik een foto van maak.

Als we terug zijn bij bij de auto hebben we 10 km gelopen en de nieuwe zolen bevallen ons prima.
In het centrum van Vorden drinken we koffie voordat we naar huis rijden en genoten hebben van een zonnige dag in september.