De kalebas

Woensdag 6 september

Ook de kalebas is geglazuurd en klaar. Als ik er te lang mee zou wachten om het te glazuren en te stoken dan is de herfst al voorbij en dat zou jammer zijn.

In de herfst of net iets ervoor vind ik het leuk om het huis te verfraaien met  eikels, kastanjes maiskolven, eigengemaakte paddenstoelen  enz. Hiertoe behoren ook mijn eigengemaakt werkstukken van klei. In dit geval de kalebassen. De toevalligheid wil dat juist vandaag een echte herfstdag is maar met herfst bedoel ik de mooie kleuren van de bladeren aan de bomen, de nevel, de spinnenwebben, het zonnetje wat nog schijnt en alles wat de herfst fanatisch maakt.

Terug naar de kalebas.

Eigengemaakte paddenstoelen

Zoals ik al beschreef is de kalebas gemaakt in een gipsmal en nadat de klei gedroogd was bewerkt met oranje kleurpigment voor de body.
De steel is gedaan met sinterengobe en er is een beetje groen toegevoegd aan de onderkant van de steel wat het blad moet verbeelden.. Na het drogen heb ik de kalebas biscuit gestookt op 960 graden en vervolgens geglazuurd met transparant glazuur en opnieuw gestookt op 1060 graden.

Het is helemaal geworden zoals ik bedoeld heb en dat geeft altijd een tevreden gevoel.