Rondje Hummelo

Maandag 28 augustus

Omdat het een mooie zonnige dag is lopen we een eindje. We rijden met de auto naar Hummelo om van daaruit onze wandeling te beginnen. We parkeren onze auto bij restaurant  “De gouden leeuw” en lopen van daaruit naar het dorp waar we bij de “Gouden karper” koffie drinken.

Vanaf het parkeerterrein van “De gouden karper” maken we een rondje met als keerpunt het landgoed “Enghuizen”. We volgen de rode paaltjes voor onze route. Het landgoed stelt niet zoveel voor maar rondom is de natuur prachtig en zeker de moeite waard voor een wandeling. We komen langs een boerderij waar buiten houtsnijwerk staat en lopen naar de boerderij toe om alles beter te kunnen bekijken. Het blijkt een boerderij zijn waar van alles te doen is voor feesten- en familiedagen. (www.deklevenhorst.nl)

De boer komt naar buiten om ons te begroeten en vertelt van zijn bezigheden als bedrijf. We krijgen koffie en babbelen nog wat voordat we verder gaan. Ik kon het niet laten om iets van zijn houtsnijwerk te kopen wat inhield dat ik met een houten kalebas de laatste kilometers naar Hummelo heb gelopen maar dat was het wel waard. De kalebas staat nu buiten op een kist. Het komt er prachtig uit en ik ben er dan ook heel blij mee.

Het was een fantastische middag waarvan we genoten hebben van het mooie weer, een prachtig stukje natuur en de dingen die we beleefden.

Laat in de middag waren we weer thuis want de wandeling duurde wat langer dan dat we voor ogen hadden maar we hebben ons kostelijk vermaakt.

1 Reactie op “Rondje Hummelo

  1. Wat een mooi stuk houtwerk en wat een fijne wandeling lijkt me dat te zijn geweest. Lang geleden wandelde ik daar ook want mijn vriend had in die tijd daar een zus wonen. Een heerlijk stuk ongecultiveerde natuur zoals Gelderland dat nog heeft. Bedankt voor het delen van jullie ervaring!

Comments are closed.