Verschillende vogeltjes

Inmiddels ben ik alweer wat verder in het project van de vogeltjes en zal laten zien wat ik zoal gemaakt heb de laatste tijd.
Elke keer als ik even tijd en zin heb draai ik een paar vogeltjes in verschillende maten en hoogtes, soms met een andere kleur klei.Tot nu toe heb ik rode en witte klei gebruikt. De keuze heeft te maken of ik het ga glazuren of met kleurpigmenten werk.

Eerst heb ik een aantal vogeltjes gemaakt die ik met blauw glazuur heb bewerkt en deze zijn goed gelukt. Hierover kun je lezen in een vorig blog.
Vervolgens heb ik een aantal vogeltjes gedraaid en ze op twee manieren bewerkt.
Drie vogeltjes heb ik gedraaid met witte klei en daarna bewerkt met kleurpigmenten en geglazuurd met transparant glazuur.
Ze zijn erg grappig geworden en als je van veel kleur houdt zijn ze fantastisch.

De andere drie vogeltjes heb ik bewerkt met glazuur om op die manier een variatie te krijgen en uit te proberen wat het beste bevalt om te doen. Deze keer heb ik gekozen voor een gemêleerd bruinachtig glazuur en ook daar ben ik zeer tevreden over.

Je kunt rustig stellen dat deze missie goed gelukt is. Er zijn nog steeds een aantal vogeltjes waar ik iets mee ga doen maar daar vertel in een volgend blog weer over. Het zal zeker gebeuren dat ik er nog meer maak en ze weer een andere kleur  glazuur geef. Ze zijn snel gedraaid en drogen ook snel en het is altijd leuk om ze cadeau te geven!